Zvezdni utrinki.

najina jutra v Allegru 2

S svojo najmlajšo hčerko rade skupaj kofetkava. Pred šolo greva v nama priljubljen bar Allegro, privoščiva si kavico in kakavčka in se kot odrasli ženski pogovoriva o vsem. Veliko različnih pogovorov se splete, pred vsem pa si privoščiva trenutek za naju, trenutek za se imet lepo, užit malo to življenje. To so najine minute, ki nama polepšajo cel dan.

Luna je v znamenju bika in  nas nagovarja, da smo v telesu, da ima naše telo čute, in da ti čuti lahko prinašajo prijetna izkustva. Bik nam sporoča, da je dobro, da si vzamemo čas, si kaj privoščimo, se imamo lepo in užijemo življenje. Odločno se  postavi za to, da delamo za to, da živimo in ne živimo za to, da bi delali. Kliče nas k tišini, miru in lepim trenutkom. Sama se spomnim desetletij, ko si nisem skoraj nič privoščila. Nič zase in veliko premalo tudi za svoje najbližje. Nosila sem obleke svojih prijateljic in razmišljala samo o tem, da sem čiim manj zapravila. Potem me je prešinilo, da s tem svojim večnim varčevanjem na sebi predvsem kažem svoj odnos do sebe. Sedaj se držim pravila, da denar mora krožit in pa pravila, da si glede na svoje zmožnosti treba tudi kaj privoščiti in si narediti življenje lepše.

Torej ja, današnji dan je v tej energiji bika, ko po dokaj kaotičnih dveh dnevih, ko so vsi hoteli vse od nas, prihaja umirjena energija, več tišine, več miru in več priložnosti, da si nekaj privoščimo, da se v svoji koži bolje počutimo. Užijmo Dan!

Mihaela Malečkar, Postojna, 26. 4. 2017