Zvezdni utrinki, torek 5. 9. 2017.

Andraževe fotke... jutro 4.9.2017 dva

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Čudovito jutro nam sveti. Jasno sinje modro nebo okrašeno z manjšimi puhasto vatastimi oblaki, kateri se dotikajo s smreko pogozdene planote. Bela meglica se je ujela med hribe, in še vedno objema del travnikov. Drobna ptičica, z »irokezico« na glavi in oranžnim prsnim delom se hrani z lanenimi semeni, ki sem jih nasula za teraso.

Objeta sem v pravljico, objeta v mir. V meditativnem jutru  tokrat ni bilo težko najti miru, očitno že čutim Luno v ribah, čeprav je tam še ni, in očitno mi paše Sončeva opozicija na Neptun (natalno imam sekstil). Vse me čara im barva v zaupanje in prinaša mir.

Ko vam to pišem je Luna na zadnji stopinji vodnarja v odhaja iz opozicije z Marsom, kar bi lahko prineslo stresno jutro, jezo, napetost, nek nemir v zgodnje ure. Luna prehaja v ribe nekaj minut pred pol osmo zjutraj. Omenjena opozicija Sonca in Neptuna, ki meni očitno godi, večini pa lahko nosi soočenje z iluzijami, lažmi neke pomembne osebe, nemoč neke avtoritete, ali nemoč nam pomembnega moškega, ki megli naše cilje in nam jih kaže, kot nerealne, bo ravno tako eksaktna nekaj minut pred pol osmo zjutraj. Tako je jutro lahko vedno bolj zavito v ustvarjalnost, senzitivnost, za nekatere mir, drugim pa nosi ranljivost, razočaranja in čustveno občutljivost.

Mars prestopa v znamenje device, in nas vodi v praktično delo. Mars v devici želi konkretne rezultate, njegov trud je usmerjen v detalje in deluje neutruden, ko gre za delo, ki nosi praktične rezultate. Tak Mars ni več ponosen in veliko potezen, tak Mars je preprost, delaven, a neutruden in vse kar počne, čeli izpopolniti do vrhuncev. Pozornost ni na njemu, pozornost je na delu. V tem obdobju boste ljudje s poudarjenim znamenjem ovna in škorpijona izjemno praktični, uslužni, ponižni in delavni.

Merkur je danes še ves čas stacionaren in šele jutri popoldan se pričenja premikati naprej. Toda v sebi čutim (in sem močan »merkurjanec«), da nam njegova stacionarnost ne bo več ovira, da se bo dalo že danes marsikaj dogovoriti in obrniti v pravo smer.

Bližamo se polni Luni v katero je vkodiran Neptun, tako da nič posebnega ne bo, če se bomo obnašali nekoliko zmedeno, delali napake in bili čustveno tanjši.

Na hitro rečeno: življenje se zopet vrteti hitreje in učinkoviteje. Čustveno pa bomo nežni in občutljivi, možna so razočaranja.

Napisala: Mihaela Malečkar

Foto: Andraž Kogovšek

VPIS 2017