Zvezdni utrinki, torek 20. 6. 2017.

pogled, ki navdihuje

Dobro jutro drage moje,  dobro jutro dragi moji!

Eno čudovito poletno jutro se budi z nami, sončna sled se počasi iz gozdov spušča nižje v dolino, na nebu ni oblakov, mir in tišina jutra nas čara in krepi  vero v lepoto življenja na Zemlji.

Luna je v biku in ognjen »ringišpil« zadnjih nekaj dni je za nami, prihaja mir, odprtost za vse lepo, kar nam življenje nosi, na nekoliko bolj tih, umirjen in prizemljen način. Luna in Venera potujeta skupaj na svojem vsakodnevnem navideznem vrtiljaku in se dotakneta na koncu dneva.

Večji del dneva bo  miren, znali bomo uživat, imeli občutek za finance, življenje se bo odvijalo počasi, pa vendar bo vse, kar se bo odvilo doživeto, kot trdno in pravo.

Pozno popoldan pa dolgo v noč pa bomo zopet na nekem vrtiljaku, to bo vrtiljak srca, ne več vrtiljak ognja. Luna tvori sekstil z Marsom okrog pol šestih popoldan, kasneje v noč pa obudi jod, o katerem sem govorila že včeraj.

Aspektna konfiguracija jod, imenovana tudi božji prst, je pogosto precej stresna in brezkompromisna, človeka rine nekam, kamor zavestno ne želi iti, rine ga v spremembe, ki jih sam zase ne bi izbral, so pa pomembne zanj. Venera in Neptun sta v sekstilu, le ta se dovrši že danes dopoldan, a je v poznih večerni h urah ponovno spodbujen. Njun sekstil temeljno nosi romantično ljubezen, nežnosti, predanosti, tankočutnost, ustvarjalnost, dušno ljubezen, platonsko ljubezen, vsekakor neko tanko nežno ljubečo energijo med dvema človekoma. Oba omenjena planeta sta vsak zase v inkonjunkciji z Jupitrom in tako nastane konfiguracija jod. Astrologi rečemo, da je Jupiter na konici joda, kar pomeni, da se bodo tam vršile spremembe. Ker je Jupiter v tehtnici, je s tem jasno, da se bodo vršile spremembe na področju odnosov. Torej romantična ljubezenska čustva nas rinejo v spremembe, v katere si zavestno ne želimo iti in nas potiskajo k duhovnem odnosu. V kolikor se premočno upiramo, nam bo življenje tako ali drugače zagodlo, včasih lahko prinese tudi zdravstveno težavo.

Torej te pozne večerne ure bo marsikomu srce glasneje bilo zaradi  hrepenela po ljubljeni osebi. Ta ista energija, pa je tudi čudovita podlaga za ustvarjanje in za prijetna druženja.

Dan je idealen za nakupe, predvsem za nakupe parfuma, čevljev, kozmetike, oblačil, torej vsega, kar nas dela bolj privlačne in zanimive. Kljub temu, da bodo današnji nakupi dobri in nam bodo stvari, ki jih bomo danes kupili dobro služili, obstaja verjetnost, da nas Jupiter lahko povede nekoliko predaleč  in bomo pretirano zapravljivi. Večerne ure je modro izkoristiti za romantične večerje, ali se kako drugače malo pocrkljati, če ne drugega, si lahko privoščimo večerni sprehod s sladoledom.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.