Zvezdni utrinki, torek 15. 8. 2017.

25. 7. 2017 002
Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Mnogo pred svitom začenjam ta praznični dan. In čeprav je dan prazničen bolj na papirju, kot realno, saj se me Marijino vnebovzetje srčno ne dotika več, je le del kulture iz katere izhajam.

Astrološko danes dan za tradicijo, praznik, počasnost in pasivnost. Luna je v znamenju bika vse do 16:06 in še to v prazno, torej ne tvori nobenega bistvenega aspekta, kar ustvarja grozljivo pasiven in lenoben dan, ko se skoraj nič ne dogodi.

Venera se bliža opoziciji s Plutonom (13:19), in nosi strasti, ki jih je težko sprostiti, ljubezni, ki jih je težko izživeti, hotenja in želje, ki nas zavežejo tako močno, da nas njihova neizpolnitev naredi nezadovoljne in težko karkoli prinaša pomiritev. Na finančnem področju pa skrbi in pritiske.

Lunin popoldanski prestop v znamenje dvojčka naj bi malo pohitril življenje, prinesel konec pasivnosti. Toda ker je vladar dvojčka retrograden in počasen, dvomim, da bo efekt vstopa Lune v znamenje dvojčka tako zelo očiten in spodbuden, kot bi želeli. Tudi znotraj dvojčka, ta torek, Luna ne tvori nobenega aspekta. Pozno popoldan in v večerne ure zna biti zmeda na cesti še večja in zastoji še pogostejši.

Vsem, ki današnji dan doživljate kot praznik, želim lep praznik. Ostalim pa samo prijeten dela prost dan. Nujno je, da si sami, s takimi in drugačnimi aktivnostmi, razbijemo pasivnost dneva, ker se nam drugače lahko dan priskuti s pretiranim hranjenjem in lenobo.
Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.
reklama za poletje 2017 astro svetovanje