Zvezdni utrinki, sreda 9. 8. 2017.

9. 8. 2017 007
Dobro jutra, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Nekoliko zlomljena to jutro, razočarana nad seboj, kako lahko čustva še vedno zmedejo moj kompas, znižajo barometer navdušenja in izsušijo izvir sreče. Vsak trenutek, ko je moje telo zdravo, je darilo. Vsak trenutek, ko sem v družbi mojih treh, je darilo. Vsak trenutek, ko je moj um sposoben dela, je darilo. Toliko blagoslovov se dnevno zliva name, pa mi osredotočenost na eno samo področje, kjer življenje ne gre po mojih željah, lahko uniči okus sreče. Še vedno?! Spuščam hočem in se predajam v to, kar mi je dano.

Luna v ribah me pri tem podpira, saj je v tem znamenju najbolj sprejemajoča. Razpne roke in reče, naj se zgodi življenje. Energije vznemirljivega do kaotičnega vodnarja so za nami, pred nami pa romantična ribja posla. Po eni strani se lahko zdi, da postanemo pasivni in lenobni, v resnici pa se samo nehamo boriti proti mlinom na veter in si dovolimo živeti to, kar nam je dano. Luna v ribah nosi tišino, ki jo lahko nosi le sprejemanje. Toda ta tišina ni brez čustev, v resnici se v tem času med nami prepredajo nevidne niti, ki se dotikajo src tistih, ki so si ljubi. To je ljubezen, ki se je ne da fizično izživeti, nič nima s strastjo in čutnostjo, to je le tiha prepletenost.

Najmočneje bomo to tiho platonsko vzvišeno čutenje doživljali v večernih urah, ko se Luna približuje v trigon z Venero (19:44). V teh večernih urah pa se spodbudi tudi sekstil Merkurja in Venere, saj Luna po trigonu z Venero napravi še opozicijo z Merkurjem (20:49). Njun sekstil sem že včeraj opisovala, prinaša prikupno komunikacijo med ljudmi in eno vsesplošno prijateljsko ozračje, ko se da vse mirno pogovoriti, ko preprosto znamo drug z drugim delati. Venera v raku daje čustveno inteligenco, Merkur v devici pa bistrost in razsodnost,lepo povezana pa nas povezujeta, da si na lep način povemo tudi svoja čustva.

Če povzamem, je pred nami en miren in tih dan, ko bomo vsak trenutek bolj čutili ljubezen in tiho zadovoljstvo.
Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.
reklama za poletje 2017 astro svetovanje