Zvezdni utrinki, sreda 6. 9. 2017.

poček, Andraž z vrha

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Čudovito novo jutro in z njim nova priložnost. Prvi jutranji pogled skozi okno je bil tako lep, da me je pripeljal na teraso. Indigo modra,  zvezdno nebo in oranžna velika krogla, ki  je močno osvetljevala noč v svojih zadnjih trenutkih pred spustom v zaton.

Astrološko je Ščip (ta velika Luna) opozicija med Luno in Soncem, in se bo dovršila danes minutko po devetih zjutraj.  Zato je videti, da se napetosti preteklih dni umikajo in da se dejansko energija postopoma umirja. Včeraj sem bila za večino preveč optimistična, kajne. Sama sem očitno nekoliko prej predelala vse napetosti na nebu, tako je bil zame včeraj dokaj konstruktiven in umirjen dan. Za večino  s katerimi sem povezana, tako poslovno kot zasebno, pa je bil včerajšnji dan zelo naporen, veliko pritiskov, nič ni steklo, vsega preveč.

No to vam omenjam predvsem za to, ker je danes res izboljšanje v zraku. Pritiski polne Lune se umirjajo takoj po njeni opoziciji s Soncem, Merkur se danes pričenja vrteti v pravo smer, in bo v popoldanskih urah celo naredil minutko. Torej vse kar je obstalo, ne bo več v mirovanju, stvari se bodo začele vrteti hitreje, in počasi, postopoma, bo življenje teklo v svojih običajnih vrtiljakih.

Stacionarni Merkur na točki avgustovskega mrka je hotel samo, da se odločite in včasih smo tako zelo neodločni, da potrebujemo res močan poriv k odločitvi.

Neptunova vpetost v poln Luno nas je naredila čustvene, preobčutljive in romantične, a nestvarne, kar lahko čutimo tudi danes vse do devetih. Kasneje pa Luna, kljub svojemu potovanju po znamenj rib, prinaša bolj odločna čustva, saj bo vse tja do dvajset to treh popoldan potovala v sekstil s Plutonom. No pozno večerni čas nas lahko nekoliko obremeni, tako da predlagam zgodnejši odhod v posteljo. Utrujeni in prestrašeni ne bomo znali najti pravih rešitev, saj se Luna v kvadrat veže na Saturna (22:28).

Torej če povzamem nas čaka še en čustveno občutljiv dan, toda hkrati je očitno, da so napetosti preteklih dni za nami, in da se počasi in postopoma stvari začenjajo vrteti v svojih običajnih vrtiljakih.

napisala: Mihaela Malečkar

foto: Andraž Kogovšek

VPIS 2017