Zvezdni utrinki, sreda 28. 6. 2017.

Zvezdni utrinki

Dobro jutro drage moje,  dobro jutro dragi moji!

Povratne informacije pravijo, da  vam je zanimivo me brati, zanimivo brati ne le astrologa, ampak tudi človeka. Ja vejice in pike in slovnična pravila, vem vem, malo po moje narejeno. Od vedno sem svojeglavo bitje, ki piše, diha in živi na en svoj način. Moj Merkur je v škorpijonu, in on piše iz sebe, s strastjo, čustvi, notranjo energijo in za to težje sledi zunanjim pravilom, on preprosto rabi imeti en svoj ritem, ki pa seveda s pravili ni najbolj domač.

Bolj kot sem sproščena, bolj moje pisanje deluje kot pesem, z nekim svojim ritmom. In te jutranje ure z Zvezdnimi utrinki sem sproščena, v bistvu samo spustim, da gre ven iz mene in s tem je to pesem, ki se izpiše. Pozornost je iz forme obrnjena na vsebino.

Pogledam astrološko karto za dan, pregledam vse vplive, osredotočim se na tiste, ki delujejo bolj pomembni in potem steče, pustim teči. Danes sem prvo videla, da bo konjunkcija Merkurja in Marsa na 15 stopinji raka. Hkrati tudi da je Luna v devici. To je tisto osrednje današnjega dne.

Luna v levu nas je gnala v veličino, doseganje svojih ambicij, in če tega ni bilo smo si dvigovali srčni utrip in pomembnost z dramatičnimi reakcijami.  Danes je Luna v devici in nas kliče k urejanju, postavljanju na pravo mesto, želi da je vse popolno, tako kot mora biti, nas spodbuja k pridnosti, uslužnosti, nas uči pozornosti na malenkosti.

Medsebojna recepcija Lune in Merkurja povezuje misli in čustev ter sporoča, da bodo besede lepo tekle in da ne bo težko povedati, kaj se čuti. Po drugi strani nam ta medsebojna recepcija da pogovore, ki so osebni, blizu in smiselni. Luna vse do treh popoldan aplicira v sekstil s Soncem in nosi dokaj uravnoteženo energijo, ki kliče k sodelovanju, povezovanju, ravnotežju.

Merkur se umika iz trigona z Neptunom, kjer se je hranil iz navdiha in se povezuje v konjunkcijo z Marsom, ki ga vabi v konkretno akcijo. Merkur je misel, beseda, pa je tudi gib, z Marsom akcijo, je misel , direktna, hitra, logična, beseda ostra, iskrena, gibi hitri. Njuna konjunkcija bo na stopinji višine Jupitra, v bližini katere sta tudi dve veliki zvezdi Sirius in pa Kanopus. Tako je danes ostra in odločna misel, beseda in gib določena za neko višino, uspeh, pomembnost. In čeprav nosi omenjena konjunkcija nemir, daje tudi nek nov zagon, energijo, prodornost in moč našim mislim. Za vse »Merkurjance«, ljudi s poudarjenim znamenjem dvojčka in device, pa akcijo, odločnost, in prodornost.

Kljub temu je nujna previdnost na cesti, saj ne bodo vsi ljudje enako doživljali tega aspekta, nekateri so dejansko lahko preveč hitri, preveč drzni, preveč nemirni, jezni do napadalni in s tem ogrožajo tudi ostale.

Energetsko bomo polni, tako je koristno biti nekoliko bolj tudi fizični, če nimamo fizičnega dela, je dobro se fino spotiti v kaki telovadnici. Zapisujmo si misli in ideje današnjega dne, ker znajo biti presežne in bistvene za naprej. Nikar v čustvovanje danes, danes vso to Marsovo dinamiko, ki bo hotela biti jeza, porinimo v intelektualne, fizične ali poslovne izzive in bomo na koncu dneva presenečeni sami nad seboj, kaj vse smo naredili.

Zvezdne utrinke piše: Mihaela Malečkar

reklama za poletje 2017 astro svetovanje