Zvezdni utrinki, sreda 21. 6. 2017.

Lara pisatelj 2

Dobro jutro drage moje,  dobro jutro dragi moji!

Biti priča bujenju dneva, kako se tiho in umirjeno počasi svetli, je kot prisostvovati rojstvu. Rojstvu nove možnosti, rojstvu nove priložnosti, rojstvu okrepljene zavesti, da zdravega telesa, delujočega uma lahko pričnem znova, kot prične vsako jutro znova Sonce.

Sinje proge oblakov nebo oblačijo v mehko vatasto ogrinjalo, ki se dotika gozdov na povzdignjeni planoti in se navzdol razteza v  vedno manj zeleno in vedno bolj rumeno rjave travnike.

Čudovito je to večno na novo rojevanje, ker nam da priložnost, da se otresemo starih saj in poskusimo znova, nekoliko modrejši, nekoliko hvaležnejši za še eno priložnost.

Na nebu se energije na veliko spreminjajo.  Sonce in Merkur zapuščata igrivega, komunikativnega dvojčka in vstopata v tihega, lojalnega in počasnega raka. Sončev jutranji prehod v raka prinaša tudi koledarski pričetek poletja, in tako vsi skupaj vstopamo v tisti del leta, ko je največ pozornosti na družini, domu, krepitvi čustvenih povezav in pripadnosti  svojim. Energija raka je mirnejša, tišja, in nekoliko pravljično nerealna, saj gleda in doživlja svet s srcem, osebno in ne z razumom. Ko človek gleda svet skozi svojo čustveno naravo, potem ga vidi v bolj svojih barvah in ne objektivno in odmaknjeno. Slaba stran raka je strah in nezaupanje in zaradi obojega izjemno počasno napredovanje, saj nas strah sili, da ne gremo premočrtno naprej, ampak se znova in znova vračamo tudi nazaj. Saj poznate tisto, dva koraka naprej,  enega nazaj.

Luna je v biku, zjutraj tvori še trigon na Plutona, kasneje pa gre v prazno, kot se reče. Dejansko imamo še kvadrat z Luninimi vozli ob šestih zvečer in njen sekstilna Kirona malo pred enajsto zvečer. Lunin kvadrat na vozle nosi močnejše čustvene reakcije z najbližjimi, sekstil na Kirona pa lahko nekaterim ponoči nosi obuditev čustvenih ran in priložnost za njihovo predelovanje. Toda po tradiciji noben od teh aspektov ni bistven in Luna od pol sedmih zjutraj potuje v prazno. Ko je Luna v biku in v prazno pride na plan najmanj prijetna narava bika, to je lenoba, počasnost, in neka čudna statičnost, ki je prav nič ne premakne.

Če povzamem, današnji dan prinaša širše gledano nov začetek, mirnejšo in bolj čustveno energijo, ki ji je bolj kot učinkovitost pomembno, da smo usklajeni s svojimi čustvi. Toda, kar se dneva kot dneva tiče, pa bo dan izjemno pasiven in dolgočasen, saj se večina, pod vplivom Lune v biku v prazno, ne bo želela premakniti iz cone udobja, in bomo zavezani rutini in znanemu.

napisala: Mihaela Malečkar