Zvezdni utrinki, sreda 14. 6. 2017

lusi in narava

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Nenormalne jutranje ure in mir ki ga nosi prebujajoči se dan  s petelinjim petjem, ki ga danes preglasi le nežna  in čutna glasba Cigarettes after sex. Jaz sem mirna in zadovoljna, z neverjetno globokim občutkom, da je vse tako kot mora biti, da sem na pravih tirnicah in da se vozim v pravo smer. Seveda je nekje v ozadju strah zaradi zavedanja vseh odgovornosti, ki jih danes imam.

Strah in teža, ki jo čutimo nekje v ozadju je posledica približujoče se Sončeve opozicije s Saturnom. Sonce je jaz, ego, moja volja, zavest o sebi, kdo sem, kaj zmorem in kam grem, jasnina v človeku, ob dotiku Saturna, ki predstavlja tisto temno, težko, naporno, odgovornosti, skrb in strah, v jedru pa le realne omejitve, lahko neke zunanje omejitve ovirajo naše načrte, naše cilje, našo voljo in to pritiska na občutek lastne vrednosti. Zaradi vsega tega se lahko doživljam manj, ne dovolj, ne adekvaten ostalim, nekaj mi manjka, nekaj je z mano narobe. Toda to občutenje, nekaj je z mano narobe, ki ga omejena opozicija nosi, prinaša, nas lahko naredi super učinkovite, je naš motivator, lahko pa nas samo potolče do konca in nimamo volje naprej.

To da ljudje v nas ne vidijo vedno naših kvalitet, to da ciljev vedno ne dosegamo premočrtno, da nekaterih sploh ne dosežemo, to nam ne vzame vrednost. Človeško bitje je vredno brezpogojno, že s tem ko je in ima v sebi izjemen potencial, na nas je, da ga odkrijemo in ga razvijemo najbolj kot lahko. In ravno taki pritiski ali družbe, ali avtoritete na nas, nas brusijo v tem, da ne potrebujemo zunanjih potrditev, da bi bili vredni. Moje sonce sije za vse, ne glede na to a me vi doživljate kot da sem v redu ali ne, vaša kritika me ne dosega, ker samo jaz in nihče drugi ne ve zakaj počnem, kar počnem.

Sonce s Saturnom nas bo obremenilo, da bomo vzeli nase še več bremen, naredili še več, dosegli še več, če si le ne dovolimo, da nam občutek neadekvatnosti, nezadostnosti ne uniči našega notranjega miru.

Merkur se že umika iz kvadrata z Neptunom in počasi bo vedno manj tudi napačnih odločitev  in zablod.

Luna je še vedno v vodnarju, življenje bo še vedno zelo vznemirljivo in razgibano. Veliko bo komunikacije, druženja, izmenjevanja idej. Ko je Luna v vodnarju se življenje hitreje rotira, smo kot na adrenalinskem vrtiljaku, toda, da bi bili bolj učinkoviti je potrebno si ideje zapisati, urediti svoje misli in kak pogovor tudi izpustiti, da nas vse to ne raztrese preveč.

Malo pred polnočjo se Luna poveže v trigon s Soncem in malo po polnoči v sekstil s Saturnom in nam sporoča, da bomo pozno zvečer in ponoči lahko zelo resni in delavni, odgovorni in skrbni. V kolikor ne bomo poprijeli za delo, pa prestrašeni in obremenjeni.

Zopet sem dolga, toda Sonce in Saturn sta me nagovorila, da vam povem njuno zgodbo. Prisluhnimo ji vsi in iz nje naredimo največ kot lahko. Dovolj smo, čudoviti smo, uporabimo voljo za to, da načrtno nekaj izgradimo. Lep dan vsem skupaj!

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.