Zvezdni utrinki, sobota 9. 9. 2017.

Andraž, Poček, 7. 9. 2017

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Pogled skozi okno moje pisarne je tudi to jutro prelep in očarljiv. Skoraj polna Luna, je precej visoko na zahodu v pripravljenosti spusta, okrog nje je sijoč mavrični krog, kateri se zelo odločno in izrazno izpostavlja iz dolgočasne modrikaste sivine. Gozdovi in travniki so ujeti v meglo, in zdi se, da  je le te vedno več in ne vedno manj, kot bi bila živa se v počasnem posnetku vedno bolj razširja preko polj.

Očarana z razgledom iskreno priznam, da čutim v sebi  globok nemir, najverjetneje je ta pritisk na želodec, ki ga čutim, trema. No ja Luna je v znamenju ovna in nemirno čustveno stanje je s to povezavo povsem nekaj običajnega. Tak nemir je na dan z Luno v ovnu najlažje pomiriti s športom, ali pa še bolj, ker je Mars v devici, s čisto konkretnim fizičnim delom. Če vso to nezadovoljstvo usmerimo v pospravljanje, se bo kmalu vse svetilo.

Od večjih aspektov imamo še vedno Plutonove aspekte, Venerina inkonjunkcija na Plutona bo eksaktna  zjutraj, pred pol deseto, Sončev trigon na Plutona pa blizu pol enih popoldan. Tako bomo tudi danes čutili pritiske lastnih želja, hotenj in volje.  Zgoraj omenjeni trigon pa lahko uporabimo za to, da vztrajamo nekompromisno pri doseganju  točno določenega cilja.

Luna se zjutraj poveže na Jupitra (opozicija ob 7:14), sredi dneva v konjunkcijo z Uranom (14:55) in v večernih urah s trigonom na Merkurja (17:52), no malo pred pol sedmo zvečer pa prestopi v bika. Tako bo danes nemira še zelo veliko, nujno je balansirati vso to odvečno energijo z neko vrsto fizične aktivnosti, pa tudi če gre za navadno hojo. Čustveno bomo pretiravali v jutranjih urah, sredi dneva in v večer pa bomo kot strelovod za zanimive ideje, vendar nas bodo te ideje precej raztresle in se bo težko umirit in ozemljit. Na srečo za tem skorajda izjemnim vznemirjenjem sledi bikovski mir, ki nas bo počasi masiral in ozemljil, da bomo počasi bolj stvarno ovrednotili moč vseh svojih idej.

Merkur na zadnji stopinji nosi nekaj zmede v naš mentalni svet, težko se bo zbrati, težko bo najti pravo ostrino, bomo pa zaradi vpliva 29°stopinje neverjetno intuitivni in spontano zaznavali stvari, kot so.

Torej če povzamem, nujno je višek energije in nemira usmeriti v neko delo, ker drugače bo pritisk prevelik, in bomo imeli premočne čustvene reakcije. Pozno popoldan in v večerne ure veliko vznemirjenja, pa tudi zanimivi prebliski.

Napisala: Mihaela Malečkar

Foto: Andraž Kogovšek

VPIS 2017