Zvezdni utrinki, sobota 8. 7. 2017.

iz telefona 1 460

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Za mano je precej naporno jutro. Zopet sem morala gledati trpljenje človeškega življenja, to kako se zapletemo v določene nemogoče zgodbe in kar ne moremo ven iz njih. Gledati in ostati mirna. Videti, pa ne reagirati. Samo gledati, kako jeza nikoli ne izgine če ni predelana, če ni transformirana, ampak samo čaka na trenutek, ko bo lahko v vsej svoji bohotnosti skočila na dan. Kako kdaj gledamo samo z očmi in poslušamo samo z ušesi, duša pa ne gleda in ne posluša in ne vidi trpljenja drugega človeka.

Ni mi bilo dano opazovati svitanje dneva, stiska me je prikovala in od mene zahtevala nadzor, mir, in ogromno energije, da sem samo gledala in da sem videla drugo človeško bitje v vsej njegovi kompleksnosti in mirno sprejela vse. Ste opazili kako se naše zaznavanje zunanjega sveta zoži, ko smo v takem ali drugačnem trpljenju, v takem ali drugačnem osebnem izzivu?

Bližamo se polni luni, o kateri sem veliko govorila že včeraj in sporočila, da nosi več pritiska, več napetosti, več težav. Če ne drugega neke zunanje konkretne ovire, s katerimi se bo treba soočiti.

Pri tem imamo na nebu še dve dokaj naporni energiji, ena je Mars inkonjunkcija Saturn. Ta aspekt najpogosteje daje občutek ujetosti, nemoči, biti v slepi ulici, da dejansko človek ne more nič narediti, da bi stvari spremenil. To je energija, ki nosi veliko zamrznjene jeze, ki je v bistvu neka globoka zamera. Ker je Mars v raku je veliko občutka ranljivosti, Saturn v strelcu pa daje občutek, da človek nima svobode, občutek ujetosti v to ranljivost.

Drugi vpliv je Sonce opozicija Pluton, ki nam da ali občutek nadmoči ali občutek nemoči, zadaj pa vprašanje lastne vrednosti in lastne moči. Na zunanji ravni pa to nakazuje pritiske, ali skozi očeta, ali skozi avtoriteto.

Torej izkoristimo Luno v kozorogu za ozemljitev, da si dovolimo videti stvari take kot so, četudi nam niso všeč. Nič za to, če se počutimo ujeti, vpliv Marsa in Saturna bo v nekaj dnevih mimo. Uporabimo energijo kozoroga za učinkovito delo, načrtovanje svojih prihodnjih aktivnosti. Najpomembneje je, da izkusimo svojo nemoč v situaciji, pa jo prenesemo , vzdržimo in ne iščemo krivcev za svoje neprijetno občutenje zunaj sebe. Potrudimo se ustvarjati boljši svet. Ko nosimo svojo težo pogumno in mirno, ustavimo ustvarjanje vzrokov  za trpljenje.

Zvezdne vplive piše Mihaela Malečkar.

reklama za poletje 2017 astro svetovanje