Zvezdni utrinki, sobota 24. 6. 2017.

najina jutra v Allegru 2

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Čudovito jutro in z njim Zvezdni utrinki. Ob kavici skozi okno opazujem zunanji svet. Veter se je umiril, sonce osvetljuje male hišice v dolini, in nebo je brez oblakov.

Mlaj je za nami in sedaj bo energija postopoma rastla, in nam dala priložnosti za udejstvovanje,  prinašala bo nove začetke. V karti mlaja za Ljubljano  je koten Saturn (na descendentu), tako da ni nič nenavadnega, če je kdo zadnje dni prestrašen zaradi soočanja s takimi in drugačnimi omejitvami.

Danes je Luna v raku, kar nam nakazuje, da bomo bolj čustveni, mirni, družinsko usmerjeni. Hrepeneli bomo po varnosti in domačnosti. Najbolje se bomo počutili doma, ali v najožjem družinskem krogu. Luna tvori dopoldan (dvanajst čez deseto) konjunkcijo z Merkurjem, kar lahko spodbudi naše možgane  h hitrejšem delovanju in nam olajša komunikacijo. V teh dopoldanskih urah se dovrši tudi včeraj omenjen trigon med Venero in Plutonom, ki deluje spodbudno na finančno področje, toliko bolj ker je iz bika in kozoroga, hkrati pa spodbuja tudi strasti in deluje magnetno in brezkompromisno povezuje.

To kar bo  najmočneje dotaknilo današnji dan je kvadrat Marsa in Jupitra, kardinalni kvadrat, ki večinoma deluje  kot spodbuda za akcijo, dodaja energijo in voljo po borbi, vendar je tu, na tej borbi, na tej akciji nekaj nezdravega, nekaj ne pravilno umerjenega, nekaj zunaj ravnotežja, ali preveč ali premalo. Mars se sam zase v raku ne znajde, astrologi rečemo da je tu na dnu. Zakaj? Energija Marsa nam je dana za to, da branimo svoje meje, tiste, ki jih postavi Saturn. Mars pa reagira vsakič, ko gre kdo preko teh meja. Mars  je v človekovem življenju pomemben tudi za to, da si izborimo to, kar si želimo, to kar nam je pomembno. Mars v raku nima prve moči, ne za to, da zdravo brani meje, ne za to, da si izbori želeno. In zaradi frustracije tak v temelju šibak Mars se lahko iz šibkosti premočno brani ali zaradi šibkosti na enem področju potem znese svojo napadalnost na šibkejše, ne krive ne dolžne. Ker se negativno povezuje z Jupitrom, ki je pravica, plemenitost, etika, religija, prepričanje in sorodno, je lahko ta naša obramba pretirana,  na podlagi ne zdravega prepričanja, lahko primemo pravico v svoje roke in sorodno. Danes zvečer med deveto in pol deseto zvečer, ko bo Luna spodbudila omenjeni kvadrat, se lahko na podlagi omejenega dogodijo travmatična izkustva. Na dnevni bazi omenjeni kvadrat lahko nosi lenobo, nezainteresiranost, pomanjkanje moči in volje do dela in življenja, ali pa preobčutljivost in premočno obrambo. Ker je Luna v raku in smo z njo še toliko bolj čustveni in občutljivi, bomo seveda vse doživljali še bolj globoko in bolj osebno.

Najpogosteje je pri raku trebuh tisti, kjer čutimo napetost in ranljivost. Včasih je občutek, kot bi nas kdo usekal v trebuh. Tako da je res pomembno, da mirno dihamo čez trebuh in gremo samo skozi, karkoli že je. Ta sposobnost samo ostati v trenutku, bo edino zdravilo.

Če povzamem nas čaka lep družinski dan. Dopoldan bo sploh  najbolj prijetno, saj se bomo znali pogovoriti, uskladiti, in se nam na finančnem področju nekaj dobro reši. Večerne ure pa na žalost nosijo veliko napetosti in ne umirjeno obrambo (najverjetneje pretirano), ki lahko marsikoga rani.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.