Zvezdni utrinki, sobota 2. 9. 2017.

narava 3

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Novo jutro in z njim nova priložnost. Tokrat se nas jutro dotika s svojo svežino, dežne kapljice krasijo ograjo terase, iz pisarne je moč gledati v mirno, melanholično sliko in dan objet v sive oblake. Chopinov Nocturnes polni moja ušesa in nežno boža dušo.

Počasna sem, že dolgo se vlečem v dan. Nimam tiste prave energije, prave volje iti dalje, na trenutek se mi zdi, da me je življenje pobilo, da ni pravega soka, je le tiha melanholija.

Ja očitno diham v skladu z Luno v kozorogu, vsa čustva, ki jih premore, so zamrznjeno občutenje odgovornosti in zavezujoča potreba po nadzoru, zadaj za to držo treba je, mora se, pa je skrit tih sentiment, ki ga je težko opisati.

Poleg Lune v kozorogu nas v moraš kliče tudi Saturn, saj je sobota Saturnov dan. Tako je najpomembneje sprejemati odgovornosti, težo življenja in delati po svojih najboljšim močeh. Prikloniti se velikanu, ki nas uči sprejemati težo, odgovornosti in dela, ter nas zori, da ne ostajamo večni otroci.

Marsov trigon na Uran (13:46) bo vseeno prinašal moč in odločnost za spremembe in nas porinil v to, da bomo iz sebe dali še zadnje naše moči in se porinili v želeno smer.

Danes se tako Mars kot kasneje Merkur znajdeta na stopinji avgustovskega sončnega mrka, pritiski v spremembe bodo na ta način zelo intenzivni. Luna v kozorogu nam bo pomagala, da kljub stresu, pritiskom k jezi, lahko ohranimo nadzor in bodo vsa ta čustva bolj gorela znotraj nas in ne v odnosih.

Najmočneje bomo vse te pritiske čutili v večernih urah saj bo v tem času Luna vse spodbudila.  Urana prvo s kvadratom, konjunkcijo Merkurja in Marsa pa z inkonjunkcijo.

Torej če povzamem, življenje poriva v spremembe, hoče da se odločimo, da spustimo, da se odpremo novemu, drugačnemu. Pri tem je njegov pritisk toliko silovit, da lahko iztisne iz nas tudi negativna čustva, na primer čustvo jeze. Energijo jeze lahko uporabimo za preboj, toda spustiti je potrebno obsesivno razmišljanje o osebi, ali dogodku, ki naj bi bil vzrok naše jeze. Luna v kozorogu nam bo pomagala, da bomo imeli več samonadzora, vendar bo na neki ravni tudi barvala naš svet v bolj sive barve.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

VPIS 2017