Zvezdni utrinki, sobota 17. 6. 2017

prav

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Budna od tretje ure zjutraj, tisoč stvari za narediti in na trenutke kot brezglava kura hitim in urejam. Kljub temu sem se ozrla v noč, ko sem ponoči hranila mucka, in verjeli ali na, kljub oblakom je bilo videti zvezdnato nebo in bližje smo bili svitu glasnejše je bilo ptičje petje. Toda tokrat jutranje ure ni polnilo le ptičje petje, ampak tudi tuljenje sosedovega psa. Bil je neutolažljiv. Na nebu ni  polne Lune, ki bi norela tega ubogega psa. Je pa zadnji Lunin krajec, nič kaj prijetno povezan tako s Saturnom, kot s Kironom in nekoliko širše še z Merkurjem.

Včeraj si nisem vzela časa za ogled današnjega krajca, in s tem sem vam obljubljala le Luno v ribah z Neptunom, torej bluz, in pasivnost, pa navdih. Toda takoj, ko sem zagledala karto krajca, mi je bilo jasno zakaj je bilo včeraj toliko stresa, drame, kaosa in problemov. Kot veste Lunine mene lahko delujejo kak dan pred dovršitvijo.

Krajec spodbuja strahove, dvome, skrbi, soočanja z realnostjo, hkrati pa lahko deluje tudi kot panika, ki ima izvor v negativnih projekcijah za prihodnost.  Lunin dotik s Kironom prinaša pa še korak dlje, nosi odprtje ran, ki jih ni enostavno pozdraviti, ki jih je potrebno le videti in prenesti.

Ja današnji dan nima čudovitih obetov. Upam, da ste nekje ob morju in tam v tišini predelujete svoja čustva in prenašate svoje strahove in na ta način, v soočanju z lastnimi čustvi rastemo in se pripravljamo na skorajšnji novi začetek, novo svežo energijo.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.