Zvezdni utrinki, sobota 15. 7. 2017.

julij 2017 040

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!
Čudovito rumeno rožnato jutro sveti in se dotika gozdov, travnikov, hiš. Zunaj j še prijetno hladno, ptičje petje je ravno prav umirjeno, zveni kot simfonija in ni več preglasno, nemirno tekmovanje, kot spomladi. Ja lepa so ta jutra, ki vsak dan znova obljubljajo novo priložnost, so kot nova rojstva, novi začetki, kaj bomo iz njih naredili je izključno na nas. Vprašanje je, a se bomo vrteli v istih vrtincih, ali bomo iskali nove poti.
Danes je Luna v ovnu, tako smo bolj pogumni in nemirno iščemo nove načine, ni nam do rutine, ni nam do večno istih poti in vedno istih besed, vedno isti ljudi. Hočemo nekaj vznemirljivo novega. Pogum ovna prebije s pasivnostjo rib in prinaša nemir in adrenalin, ki nas porine iz točke a v točko b. Luna je v medsebojni recepciji z Marsom, tako bomo danes res temperamentni, naše reakcije bodo hitre, nemirne, nekoliko sebične, a odločne in nekompromisno iskrene in ubrane z našo naravo. Nekaterim se bodo zdele robustne in nezrele, toda v bistvu so samo tako zelo iskrene in prvinske. Luna se aspektno povezuje pozno ponoči, tako lahko njeno aplikacijo k Veneri čutimo v večernih urah, le ta nosi čustvo ljubezni, radosti, veselja in zabave. Ena taka vesela, hitra in strastna sobotna noč nas čaka.
Dispozitor Lune je v kvadratu z Uranom, tako bo marsikdo tudi zelo nemiren in napet, ter bo deloval na neki ravni prehitro in zaradi prehitrih reakcij so možne napetosti. Mars kvadrat Uran, ki se bo sedaj vsak dan bolj približeval je precej eksplozivna energija, tako da se od nas zahteva tudi previdnost na cesti in v rokovanju z ostrimi in eksplozivnimi predmeti.
Ena lušna, konkretno fizična sobota nas čaka. Luna v ovnu kliče ljudi k primarnosti, pa tudi k telesnosti. Napetost, ki se bo nabirala, se bo najlažje sproščala preko čisto konkretnega dela, takega fizičnega, napornega, lahko tudi skozi šport. Danes bo najtežje sedeti pri miru in nekaj mentalnega skupaj spraviti. Še ta tekst nastaja izjemno hitro in nemirno, pa vendar tudi iskreno. Ni pa časa se ukvarjati z vsako besedo in z vsako vejico, treba je hiteti naprej, v nov dan, v nove pustolovščine. Za Luno v ovnu obstaja samo en greh, in to je izgubljati čas.
Napisala: Mihaela Malečkar

Spodnji popust je darilo avtorice Zvezdnih utrinkov bralcem.

reklama za poletje 2017 astro svetovanje