Zvezdni utrinki, sobota 12. 8. 2017.

nebo nad Rakekom
Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Oblačno jutro me budi v mir in tišino. Nek tih sentiment je tu, ki me objema skupaj s hladom. Že dve uri nazaj sem opazovala gradbene delavce, kako se pripravljajo na delo, hitrih reakcij, hitrega tempa. Vsaj oni so usklajeni z energijo Lune v znamenju ovna in se pogumno in poskočno sukajo novemu dnevu naproti. Jaz pa, kot poudarjena »Merkurjanka«, čutim le vpliv stacionarnega Merkurja, v mojem svetu je vse obstalo. Celo napisati preprosto analizo dneva zahteva od mene veliko truda.

Jutro je začarano v Venerin trigon z Neptunom (7:30), predvidevam, da je za marsikom tudi vesela in prijetna noč. Ljubezen, hrepenenja in romantika se nas dotikala. Ker ta povezava nosi astralne ljubezni, je bila ljubezen glavna tema tudi naših sanj.

Sedaj pa gremo naprej v nekoliko bolj dinamični energiji, saj se vse do 9:40 Luna približuje v trigon z Marsom, svojim dispozitorjem in nas rine v nov dan z več elana, borbenosti in dinamike.
Popoldan bo nekoliko več čustvenega pritiska in napetosti, saj se Luna povezuje v kvadrat s Plutonom (14.26) in s tem nosi čustveno intenzivnost.

Pozno popoldanske in večerne ure pa bo Luna obudila lotos, ki sem ga omenjala včeraj in iz nasprotne strani ustvarjala zmaja. Luna bo v opoziciji z Jupitrom (16.47), trigonu s Soncem (19:26) in trigonu s Saturnom (21:26). Čutenje samih sebe (Luna v ovnu), naše notranje smeri gibanja nas sili v premike, da se prerinemo iz ene v drugo točko, in naredimo tiste nujne spremembe v odnosih (Jupiter v tehtnici), pa če gre za poslovne ali zasebne odnose, partnerstva, ki nam omogočijo več harmonije in več medsebojnega razumevanja.
Pogumni boste prestavljeni v neko novo osebno realnost in z iskrenostjo do sebe zgradili boljše temelje za zdrave odnose. Ostali pa boste deležni napetosti, nezadovoljstva, lahko tudi kakšne zdravstvene tegobe. Življenje je kdaj nekompromisno.

Pred nami je sobota intenzivnega doživljanja, ko se bo oglasilo tisto najbolj iskreno v nas, kar ne bo več toleriralo ne laži, pa tudi ne kompromisov. Pravico imamo živeti življenje v skladu z našimi notranjimi potrebami. Pravico imamo dati sebe na prvo mesto.
Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.
reklama za poletje 2017 astro svetovanje