Zvezdni utrinki, ponedeljek 4. 9. 2017.

sprehodi 002

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Jutra še ni. Ja september nam je vzel vroče poletje  in prinesel svežo jesen. Moj pogled skozi okno je kljub temu čaroben, mi je kar malo žal, da ga ne bom zmogla ujete v objektiv, za njegovo oko, je vse skupaj kljub vsemu pretemno.

Modrina neba je v indigo barvi, moja najljubša modra, če smo iskreni. Taka modra, ki te objeme, poglobi, umiri. Nežne ulične svetilke osvetljujejo male hiške ob poti, travniki so črno zeleni. Oddaljeni gozdovi so videti kot ogromni temni valovi, v katere se je ujela bela meglena pena. Ja čarobno je in med tem ko pišem, se svetli in svetli ter se  slika postopoma jasni.

Za mano je ena ura meditacije, ali pa poskus le te, če smo natančni. Dejansko mi je bilo, ko sem opravila svoje dnevne odgovornosti in je prišel čas za pravo meditacijo, dano jasno videti kako vznemirjen um imam, in kako samo skače iz ene na drugo temo, kako bi rad pobegnil stran od cilja, h kateremu sem ga vodila.

Ja Luna v vodnarju prinaša tak tip energije, pa Merkurjeva konjunkcija z Marsom tudi. Veliko misli, obilje misli in idej vznemirjajo naš svet. Po eni strani imamo radi to energijo, ker ni dolgočasna. Toliko je za premisliti, toliko za povedati, toliko za razumeti. Oh ja, idej ne zmanjka, in nekaj iz tega obilja idej je dejansko zelo dobrih, večinoma pa nam te misli samo kradejo stik s tem trenutkom.

Lunini aspekti bistrega vodnarja so temeljno konstruktivni. Luna se popoldan poveže z že seperativnim sekstilom Saturna (15:03) in Jupitra (17:43), tako da se bo danes dalo pogovoriti, uskladiti, povezati na konstruktiven način. Toda ker je Merkur pri miru (stacionaren) je modro počakati do jutri s pomembnimi odločitvami, da ja ne prehitimo energije. Tudi Mars na zadnji stopinji nakazuje, da stvari še niso čisto zrele za skok v akcijo. Tako je danes dan za premislit, za se nekoliko ustaviti, iti v nizki štart, in bo potem toliko lažje spet delovati s polno paro.

Približujemo se polni Luni v katero bo ujet tudi Neptun, tako da previdno, neke laži, nejasnosti, neiskrenosti lahko pridejo na plan in nas prizadenejo. Razlika med stvarnostjo in našimi hrepenenji se bo pokazala večja kot smo si predstavljali.

Torej če povzamem, čaka nas družaben dan, v temelju konstruktiven, toda stvari se še ne bodo odvile, potrebno je še malo počakati, da se ovire umaknejo in se stvari zavrtijo.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

VPIS 2017