Zvezdni utrinki, ponedeljek 28. 8. 2017.

31. 7. 2017 001

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Nov teden, nov dan in novo jutro. Novo kriči kot priložnost, priložnost, da nekaj naredimo bolje, koristneje, da damo vse od sebe. Hkrati pa je to zadnji teden avgusta, je to zadnjih nekaj dni pred začetkom šole, to nas naredi resne in prebujene, da ja česa ne pozabimo.

Ponedeljek je Lunin dan, in nas usmerja k temu, da pomislimo še na druge, naredimo kaj koristnega, dobrega, uslužnega za neko bitje, ne glede na to, a je to človek ali žival. Po drugi strani nas Luna spodbuja, da znamo prositi za tisto, kar rabimo.

Danes je Luna v znamenju intenzivnega, strastnega, borbenega škorpijona. Vendar dopoldan  precej napetih energijah (Luna kvadrat Mars 11:37), ki lahko izvlečejo iz škorpijona  nepotrebno dramo zaradi nekega hočem, ki ne spusti. Ko smo ujeti v škorpijonske energije na negativen način je, kot da nas nekaj obsede, in kot da znova in znova klujemo  isto mesto, žvečimo isti problem. Nemir, jeza in ta vztrajni za vsako ceno, pobarvajo naš um v rdečo in vse kar vidimo ima v sebi veliko vzrokov za naše nezadovoljstvo. Vse skupaj je precej neobvladljivo, a večinoma nesmiselno in ker gre za kratkotrajen vpliv, bo že popoldan nekoliko bolje.

V popoldanskih urah se Luna poveže v trigon s Kironom in če si bomo vzeli trenutek bomo lahko ugledali rano za tem intenzivnim čustvovanjem, objemimo svoja čustva za nekaj trenutkov, potem pa pogumno dalje v nove energije.

Zvečer se Luna poveže še z inkonjunkcijo na retrogradni Uran v znamenju ovna (18:20), tako lahko tudi večer nosi nekaj napetosti in živčnosti, tisto, ko nam ni nič prav in nam gre vse na jetra. Večerni prehod (21:48) Lune v strelca nas lahko nekoliko pomiri.

Torej če povzamem, danes bo izjemno čustven dan. Tudi če ne bomo pokazali na ven, bo v nas lahko prav vrelo. Ni druge, kot si vzeti čas za svoja čustva, predelati in premisliti, tako bomo hitreje spuščali napetosti in manj obremenjeno potovali naprej.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

VPIS 2017