Zvezdni utrinki, ponedeljek 19. 6. 2017

pika poka

Dobro jutro drage moje,  dobro jutro dragi moji!

Bombastično, živahno in vznemirljivo jutro, in ravno tak dan je pred nami. Sama osebno imam občutek,  kot da sploh ni ponedeljek, o čemer priča tudi moja pozna ura pisanja. Moje oko gleda popolnoma osvetljeno dolino, nebo brez oblaka, noben velik moram mi ne diha za ovratnik, brez budilke prebujena pred kako uro lepo počasi vstopam v nov dan in se trudim lahkotno preoblikovati moje razumevanje planetov v preproste stavke.

Danes se Luna iz ovna povezuje predvsem harmonično. S svojo pozicijo popoldan in proti večeru ustvarja odprto pismo, zračno ognjenega elementa, in nam s tem nosi veliko energije, volje in moči, da sprostimo svojo ustvarjalnost. Odprto pismo je aspektna konfiguracija, ki mistični pravokotnik  poveže z lotosom in ustvari možnost, da se neka duhovna, ustvarjalna, pravljična energija izrazi zelo konkretno skozi delovanje, akcijo, da se izpostavi.

S tem je dan, še najbolj popoldan, idealen za lansiranje novega izdelka na trg,  za predstavitev nečesa mističnega, ustvarjalnega, čarobnega, ter za motiviranje v izraz lastnih skritih ustvarjalnih potencialov.

Merkur se že odmika od opozicije s  Saturnom, tako bo vedno manj strahov in obremenitev, pozitivno se veže na  Lunine vozle, ter nam s tem nakazuje možnost za sodelovanje, povezovanje, ter nam sporoča, da danes lahko ljudi navdušimo s svojimi besedami.

Torej pred nami je v poslovnem  in ustvarjalnem pogledu primarno pozitiven dan. Odločni, močni, jasni in zagnani bomo znali navdušiti druge za svoje ideje, uspešno predstaviti svoje izdelke, ali  jih popeljati na skupno pot.

Tegoba današnjega dne je le Sončev kvadrat s Kironom, ki lahko nekaterim, najbolj levom, privleče na plan tisti občutek, da se ne vidi njihove posebne biti in ne odobrava dovolj.

Na  nebu pa Venera, Neptun in Jupiter sestavljajo jod, do končno se bo dovršil jutri in jutri bo tudi bolj aktualen, zaradi Lune v biku, kljub temu ga na hitro omenim tudi danes. V ljubezni nas bodo nosili ideali, pretiravanja, težko bomo ostali umirjeni in trezni, zdi se da bomo kot na vrtiljaku pognani v dramatično čustvovanje, ki ga bo težko obvladati. Na finančnem področju je nujna previdnost, saj smo lahko grozljivo zapravljivi, se nam zgodi, da kupimo nekaj, kar si res po vsej logiki ne bi mogli privoščiti. Pa tudi v odnosu s hrano, nas hedonizem lahko odnese do skrajnih meja. Torej poskusimo ozavestiti dramatični del in ga imeti, kolikor lahko seveda, pod kontrolo.

Torej če povzamem, za posel, šport, trgovino, umetnost, tudi znanost je prekrasen dan. Čustvene drame pa nas bodo dvigovale nad oblake, pazimo se, da nam stvarnost ne predre mehurčka, padec bo globlji, čim višje se na krilih navdiha in idealov dvigamo.

napisala: Mihaela Malečkar