Zvezdni utrinki, ponedeljek 14. 8. 2017.

13. 8. 2017 007
Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Čudovito poletno jutro nam sveti in nas odpira življenju. Za mano še toliko bolj prikupna noč. Včeraj sem preživela ure na terasi gledajoči nebo in videla osem zvezdnih utrinkov. Utrinki so izjemno hitro švignili in iz moje notranjosti so skakale želje, ki so mi dale vpogled v to, kdo sem in kaj si želim od življenja. Predvsem pa mi je pogled v zvezde dal oni prijeten občutek, da sem del nečesa velikega.

Danes je Luna v znamenju bika, to znamenje manj spodbuda pripadnost velikemu, nekoliko bolj je vezan na našo Zemljico, praktične vidike življenja in pa predvsem nas spominja na vse tisto, kar lahko izkusimo, užijemo, doživimo na tem čudovitem planetu. Kliče nas k miru in zadovoljstvu, zato zna kdaj biti prav pasiven in lenoben.
Vendar danes bo težje samo biti v miru, saj bo Luna tvorila zelo veliko aspektov. Več je Luninih aspektov več je zunanjih spodbud za akcijo. V jutranjih urah se Luna harmonično povezuje s sedaj že retrogradnim Merkurjem (8:42) in k nam prihajajo informacije iz preteklosti. Nekdo nas na nekaj spomni. S trdovratno jezo in trmastim nestrpnim vztrajanjem v svojem bo obarvano popoldan (Luna kvadrat Mars 16:28). Kasneje pa je spodbujena tudi opozicija Venere in Plutona, ki se bo dovršila v prihodnjih dneh. Luna rahlja to opozicijo s sekstilom (Luna sekstil Venera 16:49) in trigonom (Luna trigon retrogradni Pluton 18:33). Tako bomo pozno popoldan in v večernih urah ujeti v neko strast, ljubezen, željo, neko hotenje, ki nas bo imelo v rokah in ga bomo težko obvladovali. Omenjena opozicija pa nosi tudi na finančno področje več apetitov in pritiskov z vsemi temi apetiti.

V naslednjih dneh se bo na nebu tvoril T-kvadrat vseh treh signifikatorjev imetja (Venera, Jupiter in Pluton) in prinašal na finančne trge velike in nepričakovane spremembe. Na veliko se bo spet nekaj dogajalo z dolarjem. Z nekaj takta in previdnosti lahko velike spremembe finančniki izkoristite v svoj prid.

Torej Merkur se premika, res da nazaj, pa vendar ne bo več stanja in nepremičnosti. Samo vračale se nam bodo problematike iz preteklosti in potrebno bo marsikaj ponovno premisliti, ponovno predelati.

Tokratni ponedeljek bo ležeren, gnala nas bo le volja po materialnem izboljšanju in pa hrepenenje, da pridemo do objekta ali subjekta svoje želje. Pazimo se pretiravanja v hrani in drugih čutnih užitkih.
Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.
reklama za poletje 2017 astro svetovanje