Zvezdni utrinki – ponedeljek 12. 6. 2017

miza

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Pravijo, da se po jutru dan pozna. Da ljubim jutra, to že veste, da mi je prebujanje z vami, ob kavici in študiju dnevnega dogajanja postala neka uvertura v dan, tudi že veste. O mojem pogledu skozi okno, o zelenju in o čudovitem nebu, ki je danes sinje modro in rožnato obsijano, vam tudi neumorno sporočam.

Kljub temu, da je jutro, da sem prespana in sveža en del mene skrbi. Luna je v kozorogu in znotraj kozoroga deluje skrbno, načrtno, za nekatere manj čustveno in funkcionalno,za druge pa nosi več skrbi in strahov.

Luna bo v kozorogu ostala ves dan in ob tem tvorila petnajst do devetih zvečer kvadrat z Uranom , malo čez enajsto zvečer pa še sekstil s Kironom. Kvadrat na Uran nas bo v poznopopoldanskih in večernih urah delal napete in nepotrpežljive, pod stresom. Sekstil s Kironom v poznih večernih urah pa nam bo omogočal, da  uvidimo neko svojo rano in jo predelamo.

Na nebu se sestavlja Sonce v opoziciji s Saturnom in nam sporoča, da bo marsikdo čutil dvom vase, pomanjkanje samozavesti in strah pred prihodnostjo. Spet drugi bodo trdo uveljavljali svojo voljo in rili proti svojim ciljem ne glede na žrtve. Naši cilji bodo težko dosegljivi za njih se bo potrebno boriti in truditi, toda,ker dispozitorja hitita v medsebojni trigon, se nam splača potruditi, saj bodo vsi napori poplačani in je končni rezultat vseh teh naporov lahko pozitiven.

Na nebu se sestavljata tudi Merkur v trigonu z Jupitrom, ta aspekt prinaša optimistično misel, nas spodbuja k širjenju znanja in prinaša več intelektualnih uspehov.

Pred nami je ponedeljek, ki nam omogoča, da z načrtnim razmišljanjem, sprejemanjem odgovornosti in odgovornim ravnanjem veliko naredimo. Izkoristimo učinkovitost kozoroga. O strahu pa toliko, kar se mora zgoditi se bo zgodilo, s strahom ali brez, toda če bo s strahom, bo naš pogled na situacijo omejen in naša moč učenja iz nje zavrta. Naučimo se srečat s strahom, pa mu ne dovoliti, da nas vodi in se odloča namesto nas.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.