Zvezdni utrinki, petek 8. 9. 2017.

Andraž, Nanos, 7. 9. 2017, tretjič

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Nov dan, nova priložnost, kajne. Občutek je, kot da še ni dan, ampak, da sem prebujena sredi noči. Za mano moji jutranji obredi, seveda se vsako jutro vse začne z umivanjem zob, nege obraza, oblačenja in meditacije. Šele po jutranjih obredih sledi študiranje karte, lokanje ogromnih kolečin vode in poskus zabeležiti videno. To obredje mi daje vsaj navidezni občutek reda.

Danes je Luna v znamenju ovna, njen dispozitor je v devici, to sta dve energiji, ki delujeta kot vojak v njegovo strogo disciplinirani drži, diši mi po stari Japonski, in natančno izvedenih obredih. Tako da danes se bomo bojevito zaganjali novim projektom naproti, volja po delu, volja po prodoru, bo včasih prehitra in preintenzivna, predvsem pa premalo premišljena. Toda prav nihče nam na današnji dan ne more reči, da smo leni, ker ovnova narava je marsikaj, toda lena ne.

Petek je, kot večina že ve, Venerin dan, in Venera bo prav zares danes prišla do izraza. Njena pozicija v levu, nas dela toliko bolj željne glamurja, lepih stvari, pa tudi zabav, v ljubezni pa zaradi njene energije usmerjena srčno in predano le na eno osebo, nas same. No hecam se, seveda. Venera v levu nam daje dober občutek, za to, kaj je lepo, in to, kar je vredno. Trenutno se približuje v inkonjunkcijo s Plutonom, omenjena inkonjunkcija se bo dovršila jutri zjutraj. Povezovanje Venere in Plutona nosi strasti, ki jih je težko kontrolirat, pa tudi dramatične ljubezenske zgodbe, ki ne nosijo le radosti, ampak zaradi svoje globine radost spremlja bolečina. Omenjen aspekt pa lahko nosi težave na finančno področje.

Luna poveže Venero in Plutona v večernih urah (trigon Venera ob 18:28, kvadrat Pluton 19:49). Za večino bo to radosten čas, čas zabav in veselja. Ognjen trigon odstrani ovire in prinaša možnost novih ljubezni. Za nekatere pa bo udrihala predvsem energija omenjene dvojice, kar pomeni, da nam lahko ljubezen ne nosil le radost ampak tudi trpljenje, ter da bi imeli več, kot imamo.

Torej petek bo en zelo dinamičen dan in če ne prej, se v nas zvečer pričanja rojevati potreba po zabavi, po tem, da se imamo lepo.  Venera je zabava, lev pa zna pri zabavanju pretiravati. Nekaj bo tudi ljubezenskih dram, ki če jih ne vzamemo preresno, le stopnjujejo privlačnost med dvema  in intenzivnost  njunega doživljanja.

Napisala: Mihaela Malečkar

Foto: Andraž Kogovšek

VPIS 2017