Zvezdni utrinki, petek 4. 8. 2017.

31. 7. 2017 001
Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Kljub nekoliko daljšemu spanju, sem tečna in utrujena. Nič mi ni prav, pogrešam svoje otroke, vse mi gre na jetra. Eno tistih juter imam. V resnici pa za svojim računalnikom, v veliki lepi pisarni, s pogledom na gozdove, objeta v mir in tišino, mojih ušes se dotikajo le posamični zvoki ptic. Ah ljudje, čeprav nam nič ne manjka, še vedno toliko nezadovoljstva.

Luna se je iz vznemirljivega strelca počasi premaknila v treznega kozoroga. Ja ideali padajo, sanje se dotikajo realnih omejitev, stvarnost se nas dotika skorajda nekompromisno. Prilagoditi se kozorogu, za nekatere zahteva nekaj napora, saj vznesenosti strelca ni tako lahko pasti v pesimistično melanholično čutenje kozoroga. Vendar prej se prilagodimo, prej bomo postali stroji. Realen pogled nam bo omogočal večjo učinkovitost, vztrajnost in praktičnost kozoroga nas bodo vodili, da korak za korakom uresničujemo želene spremembe.

Dopoldan bomo čutili približevanje Luna v opozicijo z Venero (11:20) in nosi nekaj čustvene prepreke, bolečine in nam kaže realnost glede naših čustvenih odnosov. Pozno popoldan in v večernih urah pa Lunin trigon na Merkurja (20:23), kar pomeni da bomo izjemno učinkoviti, jasni, analitični, storilnostno naravnani.
Danes se obrača Uran, in nas kliče da naredimo tiste spremembe, ki so nujne. Njegov pritisk je nekoliko močnejši, saj je v trigonu s točko sončevega mrka, toda hkrati tudi nekompromisen, da to kar je staro in nima več funkcije v vašem življenju odrežete, kar s katano, če je treba in spustite, da zapusti vaše življenje za vedno.

Jupitrov kvadrat s Plutonom, ki nas že ves teden po malo opominja, da je potrebno biti na finančnem področju previden, da imajo nečisti posli svoje negativne posledice, se danes oglaša najmočneje, saj je v večernih urah eksakten (19.51). Dobra stran tega kvadrata, je da gre Pluton preko dispozitorja v sekstil, to pravi, da bodo nekateri finančni posli, kljub vsem bremenom in tveganjem, dolgoročno koristni.

Torej če povzamem, danes bo Uranov pritisk k spremembam najmočnejši, in ne bo nam ravno prijeten. Luna v kozorogu nas umakne idealizmu, in spremembe bomo videli bolj realne, se bolj zavedali kaj vse lahko prinesejo. Postopoma nam bo ta energija pomagala narediti konstruktivni načrt kako skozi spremembe.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

reklama za poletje 2017 astro svetovanje