Zvezdni utrinki, petek 28. 7. 2017.

jaz 002
Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Petek dan za metek, smo rekli včasih. Astrološko je petek Venerin dan, Venera pa je planet, ki ga povezujemo z užitki, veseljem, lepoto, radostjo, plesom, glasbo, in tiste vrste umetnostjo, ki je namenjena zabavi. Tako je tudi petek, kljub temu, da je še vedno delaven dan, z eno nogo že v vikendu in s tem skoraj najslajši del vikenda, njegov začetek.

Jutro je oblačno, nebo prekrito z oblaki različnih barv, vendar vse skupaj bolj sivo kot modro. Meni to melanholično vzdušje paše, če sem iskrena. Nekako nežno začarana trenutek, pa hkrati ohranja odprto srce in jasen um.

Luna danes potuje po znamenju tehtnice, kateremu vlada Venera, tako so energije dneva enako usklajene. Konjunkcijo z Jupitrom tvori šele pol ure po polnoči v noči na soboto, tako da veliko dogajanja dan brez Luninih aspektov ne nosi, še toliko bolj če je Luna v znamenju tehtnice.

Energija tehtnice je povezana s parčkanjem, povezovanjem, harmoniziranjem, uravnoteženjem, tako gre z njo največ pozornosti na odnose. V osnovi pa je to počasna energija, namenjena ustvarjanju lepega, namenjena uživanju. Tako nas bo danes bolj kot v delo vleklo v druženje, zabavo in parčkanje.

Lunin dispozitor je v dvojčkih, torej lepotica med planeti je igriva, lažniva, nezanesljiva, spremenljiva, in najverjetneje opazuje dva na enkrat. Ker gre Venera v kvadrat s Kironom, bodo nekateri zaradi tega trpeli, toda ker gre v sekstil z Uranom, bodo drugi doživljali eno bolj vznemirljivih ljubezenskih doživetij. Odvisno kako je v rojstni karti, odvisno na katri strani venerinega trikotnika si.
Zvečer pa poglejte na nebu proti zahodu, in opazujte čudovit par, ozke lune in srebrno svetlikajočega se velikana, Jupitra.

Torej če povzamem bomo na gugalnici hrepenenj po ljubezni in harmoničnih odnosih. Ene čaka razočaranje, druge vznemirjenje. Vsekakor je to dan, ko vezani lahko velik naredite, da vznemirite, oživite odnos z ljubljeno osebo. In oni samski nikar ne ostajajte doma, ker danes se lahko dogodi marsikaj. Užimo dan.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.
reklama za poletje 2017 astro svetovanje