Zvezdni utrinki, petek 23. 6. 2017.

jaz prav

Dobro jutro drage moje,  dobro jutro dragi moji!

Pogled skozi okno naznanja otožen dan. Sivina neba podaljšuje jutro.  Sama že vsaj uro bedim in berem članke in si poskušam zjasniti sliko, kaj je res in kaj ne. Čutim odpor kar sprejeti novice, vedno manj verjamem, da so ti članki dejstva. Berem z distanco, pa vendar si ne morem kaj, da ne bi razmišljala o človeški naravi. Od kje vse to trpljenje, zakaj si ga ustvarjamo, en drugemu in predvsem sami sebi.  Je res tako zelo naporno živeti. Od kod vsi ti begi od sebe? Zakaj, ko imamo vse osnove pogoje za bivanje, se tega ne znamo radostiti in veseliti? Zakaj nam obilje in mir  v katerem živimo ne nudi zadovoljstvo.

Ja, filozof v meni se oglaša, tisoč vprašanj in ena globoka luknja bolečine ob gledanju sveta, človeškega bitja z vsemi temi mentalnimi konstrukti nezadovoljstva.

Smo pred mlajem in mene očitno vleče v globino.  Luna je še vedno v znamenju dvojčkov in naš mentalni vrtiljak, pa če notranji ali zunanji, bo rabil izblebetat, povedat, premislit, analizirat, vrtet. Sredi dneva bodo misli nekoliko napornejše, saj se bodo vanje vpletali strahovi in dvomi (ob pol treh je Luna v opoziciji s Saturnom), kasneje pa se bo zopet odprla energija, ki nas bo povezovala (Luna sekstil severni vozel ob petih popoldan), ter prijetno družila in vznemirjala (sekstil z Uranom malo pred deveto zvečer).

Na nebu se sestavljata dva aspekta. Prvi je Venera  trigon na Pluton in govori  o strasti, ki  se lahko izriše na platno, izpoje skozi pesem, rodi kot nos za finance, ali pa je le strast, ki vleče dve duši skupaj, ju poskuša združiti, ne glede na vse ovire, ki se jima postavljajo od zunaj. Brezkompromisnost njune povezave zunanji svet težko razume, ji sodi, ne razume zakaj se združuje na videz nezdružljivo.

Drugi je Mars v kvadratu z Jupitrom, pri tem Mars Jupitra ceni, saj je v znamenju njegove višine, Jupiter Marsa ne razume, saj je v znamenju njegovega izgona. Mars je akcija Jupiter je preveč, in imamo lahko pretirano akcijo, Mars je delovanje Jupiter je pravo in imamo lahko po zakonu sporna delovanja. Mars je v raku brez prave moči boriti se in izboriti si, v kvadratu z Jupitrom išče neplemenite načine boja. Mars je delo, Jupiter je pošteno, in imamo lahko nepošteno delo. Mars je agresija Jupiter je denar, lahko z agresijo do denarja, torej rop in sorodno. V vsakem primeru lahko šibkost Mars na dnu povzroči zaradi nekih filozofskih ali verskih prepričanj premočno obrambo in nepričakovano agresijo.

Oba aspekta bosta eksaktna šele jutri, vendar njun vpliv čutimo že nekaj dni. Sploh tega zadnjega.

Če povzamem, je pred nami še en družaben dan. Sploh poznopopoldanske in večerne ure bodo iz nas izvabile potrebo po druženju in komunikaciji. Danes, zaradi bližine mlaju, ni modro nič večjega začeti, tudi nič pomembnejšega nakupiti. Pomembno je, da se družimo, pogovarjamo, izmenjujemo mnenja in sprostimo svojo notranjost s tem, da si stvari, ki jih čutimo in doživljamo, povemo.

Napisala: Mihaela Malečkar