Zvezdni utrinki, petek 18. 8. 2017.

16. 8. 2017 006

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

V lepo jutro zbujena, po jutranjem »klokanju« vode, poslušanju Proeskega in telefonskem »brenčanju« s prijateljem sem končno pripravljena tudi na to moje jutranje pisanje. Čustveno sem nežna, odprta in v pričakovanju. Kmalu se odpravljam na duhovni umik, lačna motivacije za delo na sebi, ker sem v vrvežu vsakdana in v borbi za kruh, izgubila tisto nekaj večjega, kar mi šepeta smer gibanja in osmišlja vsak trenutek.

Padajoča Luna v raku odpira naš čustven svet, budi v nas hrepenenje, da bi pripadali družini, državi, ljubi, ljubemu. Odpira hrepenenje po čustveni bližini, po toploti, sprejetosti, ljubezni. Nekoliko lažje bo pripadat družini. Ljubezenske zgodbe bodo nad seboj imele več pritiska in veš strahu, saj se Venera veže z inkonjunkcijo na Saturna (20:52). Hrepenenj ne bo manjkalo, Luna in Venera sedaj po nebu potujeta skupaj, tako je očitno sentiment v zraku. Jutri zgodaj zjutraj, še pred svitom lahko lepo dvojico gledamo na vzhodu (tisto malo, kar je še ostalo Lune in pa čudovito srebrno zvezdo zraven).

Današnji Lunini aspekti preko dneva so temeljno pozitivni. Luna se veže s sekstilom na R Merkur ob 11:18, in s tem bo vse jutro in dopoldanski čas moč prihajati do pomembnih uvidov in pomembnih informacij, ki so nam dolgo ostajale skrite. Popoldan bo njena aplikacija v trigon z Neptunom (16:16) prinesla še več čustev, več hrepenenja, veliko nežnosti in tankočutnosti. Pozne večerne ure pa nosijo intenzivna globoka čustva, zaradi njih lahko tudi premočne čustvene reakcije, saj se bo Luna povezala v opozicijo s Plutonom (22:45).

Bližamo se sončnemu mrku, zdi se, da na veliko pritiska na nas z željo po spremembah , razumimo, da so ti pritiski v funkciji popadkov, nekaj, kar nam omogoča novo rojstvo. Vzdržimo, prenesimo, predihajmo in si dovolimo, da nas odprejo za nove začetke.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar. Za vse, ki bi prišli na svetovanje s popustom, je še nekaj mest v zadnjem tednu avgusta.

VPIS 2017