Zvezdni utrinki, petek 16. 6. 2017.

morje Koper

Dobro jutro vsem!

Veste tisto, ko se zbudite, kot da bi vas nekdo celo noč tepel. Ne spočiti in polni življenja za nov dan, ampak bolečega telesa in utrujeni, pa še brez prave volje in veselja. Astrološko se omenjeno počutje veže na inkonjunkcijo Merkurja in Plutona, ki se dovrši danes sred dneva in ker sem poudarjen dvojček, ta aspekt močneje čutim, tudi  ljudje s poudarjenim znamenjem device imate lahko občutke pritiskov. Nas »Merkurjance« Pluton z inkonjunkcijo pritisne in porine v stvari, kjer ne želimo biti, hoče, da se soočamo s svojimi senčnimi platmi.

Za ostale pa gre tako Merkur je misel, beseda, razumevanje, gibanje, prevoz, Pluton je temno, globoko, intenzivno, lahko pa tudi pritisk in preobrazba. Tako bo naša misel temnejša, naše besede ostrejše, na cesti stvari ne bodo tekle tako lahkotno, kot bi si želeli, in soočanje z globino nam lahko pomaga k preobrazbi.

Sonce se približuje sekstilu in trigonu z Luninimi vozli, zaradi česar se bomo znali zanimivo povezovati za skupne cilje. Ker je Sonce tudi vladar severnega vozla, nam omogoča še dodatni vpogled v stvari, dodatno jasnino in zavestnost. Več bomo tu, v tem trenutku.

Zjutraj se Luna iz rib lepo povezuje z Venero in prinaša prikupno sentimentalno, a pasivno energijo.

Luna je še vedno v ribah in danes bo,  od enih do treh popoldan, spodbudila inkonjunkcijo Jupitra in Neptuna, o kateri nam je Špela tako lepo pisala, ter nas vodila v pravljični svet duhovnosti, umetnosti. To je energija, ki nosi navdih, dušo v življenje, toda ker je negativno povezana, je te duše lahko preveč, zaradi česar smo premalo ozemljeni in so možne napake (zapravljanje), napačne odločitve zaradi pretiranega optimizma in pasivnost.

Če bomo dolgo budni bo Lunin sekstil na Plutona prinesel vsaj malo več stvarnosti in volje.

Torej če na hitro povzamem, bo ta petek en tak tipično ribji dan, ko bomo čustveni, nežni, pasivni, toda polni duha, navdiha in na neki ravni eterični. Raven energije bo prej nizka kot visoka. Naša storilnost znižana. Previdni moramo biti, da nam kaj ne zamegli pogleda in imamo lahko kasneje težave zaradi pretiranega optimizma.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.