Zvezdni utrinki, petek 1. 9. 2017.

hujšanje 1 002

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

September je tu in dirka se začenja. Zopet bolj zgodnje vstajanje in en drug jutranji ritual. Prebujena v noč, se sprašujem, kako je poletje lahko tako hitro pobegnilo. Vse se vrti in moja trojica bo zopet velik del dneva preživela med svojimi vrstniki, pod vodstvom učiteljev.

Luna je danes v resnem kozorogu, tako da nam njeno preresno doživljanje življenja lahko prinese  nekaj melanholije, cmok v grlu in nekaj napetosti v želodcu. Pa vendar nam prinese tudi moč načrtnega dela in učinkovitosti. Občutek za to, kaj je treba narediti, je močnejši od vsem onih kaj bi hoteli, kaj si želimo.

Prvo tvori sekstil na Neptun (12:20) zaradi česar bo vseeno nekaj nežnosti, sočutja in tankočutnosti. V večernih urah pa bo vedno več pritiska, saj se Luna približuje Plutonu (20:27) in naše čutenje lahko doživi enega od ekstremov, glede na konjunkcijo  v kozorogu je ta ekstrem lahko panika, ali pa trda hladnokrvna, skorajda surova trpkost.

Mars in Merkur se vztrajno približujeta drug drugemu, točki sončnega mraka in trigonu z Uranom, vse to nosi zelo veliko energije in napetosti, za to je več kot potrebna previdnost na cesti. Kljub temu omenjena energija lahko prinaša tudi pozitivne in nepričakovane obrate na bolje. Ko človek nabere pogum in samo naredi, kar je pred tem odlašal.

Petek je Venerin dan, lepa Venera v ponosnem levu ne tvori pomembnejših aspektov, tako bo nekako potreba po zabavi, veselju in ljubezni ostala nekje ob strani.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

VPIS 2017