Zvezdni utrinki, nedelja 9. 7. 2017.

iz telefona 1 023

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Pred nami še en dan z Luno v kozorogu. Dež je ohladil ozračje. Dan je v nastajanju, počasi, skoraj neopazno se svetli in nas budi.  Jaz sem umirjena. Ja realnost življenja pritiska, tako to je, ko je Luna v kozorogu, vendar je hkrati tudi moč soočiti se z vsem in vztrajnost za pot in neomajana trdnost, če le pogledamo skozi praznost strahu.

Nedelja je Sončev dan, namenjena je slavi bivanja. Na nebu se Sonce približuje v opozicijo s Plutonom, tako da bo nekaj te svetlosti, jasnosti in prisotnosti v življenju, značilne za Sonce, zatemnjeno, skrito, obremenjeno. Oni mali »jazek«, ki se veže nase brez jasne zavesti svoje pripadnosti življenju, večji sliki, bo danes na neki ravni trpel. Ali nam ne bodo dali dovolj pozornosti, ali pa bo nekdo ali nekaj pritiskal na nas, zaradi lažnosti slike njegovega velikega »jazka«,

Gremo naprej, pogumno in trdno kot vedno. Poskusimo narediti največ kot lahko. Polna Luna prinese stvari na plan in potrebno se je z njimi soočiti. In ko se soočimo, ni več tako hudo, kajne. Človek je neverjetno prilagodljivo bitje.

Danes poleg jutranjih pritiskov zaradi polne Lune, sledi še pozno popoldansko in zgodnje večerno padanje ven, ker stvari  niso take, kot bi si jih mi želeli. Lunina opozicija z Marsom bo rahljala samonadzor kozoroga in nekaterim nosila nepričakovane izbruhe. No ja, vsaj povedali si bomo, kar mislimo, brez pretvarjanja.

Zdi se mi, da vsi ti pritiski ne bodo obremenjevali le doživljanje, ampak tudi telo, tako bi vsem skupaj predlagala, da si malo spočijemo, vzamemo čas zase. Spočiti se bomo lažje soočali z vsem, kar se dogaja v in okrog nas.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

reklama za poletje 2017 astro svetovanje