Zvezdni utrinki, nedelja 30. 7. 2017.

pikapolonica Mihaela
Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!
Čudovito jutro kliče v nov dan, v sončev dan. Čeprav oblačno, to ne ovira sonce, da bo posvetilo, poživilo travnike s svojimi svetlimi žarki in prineslo upanje. Sama danes prebujena utrujena, po zelo težkih sanjah, bi rabila počitek od spanja… ha, ha. Pred mano delaven dan v prijetni družbi.
Venera in Uran bosta danes ob desetih v eksaktnem sekstilu, toda njune bistvene zgodbe so bile aktualne, ko je bila Luna še v tehtnici, zadnja dva dni. Vstop Luna v škorpijona, je umaknil pogled od njiju in sedaj nas zanimajo druge teme.
Dopoldan se Luna iz škorpijona poveže harmonično z devičjim Merkurjem (11.20), kar nam daje veliko bistrine, sposobnosti videti v ozadje stvari, pa hkrati tudi posebno moč govoriti o onem skritem, nevidnem, globokem in dušnem.
Škorpijonska energija danes nezadovoljno kljuva v lastno rano. Prvi krajec bo (17:24) in v krajec je vpet Mars, tako nas lahko nekaj dela nezadovoljne, lahko tudi napete ali jezne. Peljimo intenzivnost škorpijona na sprehod, aktivirajmo jo za nek intenziven fizični napor, nikar ga ne pustimo zaprtega pred televizijo, ker bo mislil le negativne misli, in drezal v neskončnost v tisto, kar je narobe. Pojdimo na sveži zrak, pojdimo v gore, hribe, peš, s kolesom, samo gibajmo se in si dovolimo, da nas telo dovolj utrudi, da se zjasni um in nam pokaže smer gibanja.
Če povzamem, danes nas prvi krajec z Marsom lahko naredi napete in nezadovoljne. Toda v kolikor gremo v naravo, se gibljemo na svežem zraku, bomo lažje prenesli napetosti in uvideli v njihove vzroke.
Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.