Zvezdni utrinki, nedelja 23. 7. 2017.

iz telefona 1 508

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Včerajšnja noč je bila čarobna, kajneda. Se je še kdo oziral v nebo? Tam okrog polnoči, ko so vsi moji že spali, sem se naslonila na ograjo terase in gledala v nebo. Nad mano Rimska cesta, tako lepo videna. Zahajajoče ozvezdje Škorpijona nisem mogla dobro videti, ker je bil lih tam en tak tanek oblak,ki je nižal jasnost, vendar sem videla veliko in rdečo Antares, ki je utripala proti meni. In na enkrat se zgodi, zvezdni utrinek, in jaz popolnoma v čudenju pozabim na željo, ko pa mi končno »svane« slišim v sebi, da si želim srečo v ljubezni. Ženska, boste rekli. No ja, verjetno smo nepopravljive v tem hrepenenju. Pa vprašam svoje srce, je ta želja prava, in se samo razširi tisti občutek, ko je vse tako kot mora biti, ko veš, da si voden.

Danes počasi zapuščamo to čarobno dušno »predmlajevsko« energijo in v nas bo zopet gorelo več strasti, več potrebe po akciji, dinamiki, in okrepljena bo želja po tem, da se pokažemo, dokažemo, nekaj smo, nekaj veljamo.
Zjutraj je Luna še vedno v raku, in prvo tvori kvadrat na Uran (8:04), s tem nosi nekaj stresa, potem trigon na Kirona (8:22), obuja neke čustvene rane.

Dopoldan (10:34) zapusti raka in vstopi v znamenje Leva, kjer se prvo sreča s Soncem (11:46), temu pojavu rečemo mlaj, kasneje, v zgodnjem dopoldnevu pa še z Marsom (13:41).

Sonce in Mars se že dolgo lovita v konjunkcijo in postajata vedno bolj eksaktna. Toplota ozračja je najpogosteje odvisna od Sonca in ko je Sonce v konjunkciji z Marsom to najpogosteje dvigne temperature na termometru. Mlaj ju je le ujel in obljublja, da bo njun vpliv daljši. Hkrati pa nas dela ta konjunkcija temperamentne, hitreje odzive, včasih pa tudi hitreje jezljive. Toda Sonce je v levu doma, in se dostojanstveno nosi celo s temperamentom. Ker omenjena konjunkcija spodbuja tekmovalnost, svetujem da tekmujemo sami s seboj, na neki ravni premagamo sami sebe, naredimo nekaj še bolj drzno, še boljše kot do sedaj.

Če povzamem, po nekoliko čustvenem jutru, vedno več radosti, veselja, energije in dinamike. Taka igriva levja energija nas bo objemala. Ker je bo toliko, da bo kar puhtela, smo lahko malo bolj strastni, dramatični, glasni, vročekrvni, osebni, pa vendar energični, veseli, samozavestni in polni življenja.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.
reklama za poletje 2017 astro svetovanje