Zvezdni utrinki, nedelja 20. 8. 2017.

20. 8. 2017 002

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Kako zelo lepo je jutro po nevihti. Vonj zraka je čistejši, barve trave bolj živo zelene, in svetloba sonca bolj oranžno rumena. Ja, vsakič znova me jutra po nevihti očarajo. Nekaj svežega je na njih, nekaj očiščenega. Gledam isto sliko kot vsako jutro, isto dolino, nekaj hišk ob poti, čudovite travnike na katerih se pasejo konji in v ozadju na povzdignjeni planoti gozdove,no danes so vrhovi gozdov oblečeni v snežno bele oblake. Isti pogled, pa vendar vsak dan druga in drugačna slika.

Na nek način sem tudi sama nova, na nek način sem tudi sama očiščena, kdo bi razumel to našo žensko dušo, in njeno večno hrepenenje, ter nujnost čustvene katarze.

Danes potuje Luna po velikopoteznem, igrivem, včasih pa tudi dramatičnem levu. Aspektov nima, tako se nam lahko obeta en tak sončen, radosten in lenoben dan. Jutri bo sončni mrk, tako da je dobro pospraviti stanovanje, pometati iz našega življenja vse, kar v njem nima več mesta, in se naravnati na pričakovanje sprememb, ki prihajajo k nam.

Na veliko sem govorila o aspektni konfiguraciji lotosu, in danes ga aktivira Mars z eksaktnim sekstilom na Jupitra (19:13). Tako da bo zelo veliko energije in moči, da ustvarimo tako harmonijo, po kateri hrepenimo. Ne glede na včasih nekoliko leno Luno v levu, je danes modro samega sebe pognati v neko fizično akcijo, v dobri družbi  isprobati svoje telesne sposobnosti.

Nedelja je Sončev dan, jutri je sončni mrk. Sonce pravi celo, eno, veliko, svetlo, jasno … Sonce je, ko se vedenje in bivanje združita, poenotita, zavibrirata skozi tubitje, skozi prisotnost v svojem telesu, ko za trenutek nehamo bežati v jutri, in premlevati včeraj, ko za trenutek ta naš večno bežeči um obstane in samo odseva, to kar mu zaznave nudijo.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

VPIS 2017