Zvezdni utrinki, nedelja 13. 8. 2017.

13. 8. 2017 008
Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Z nekoliko več upanja in veselja prebujena v novo jutro. Nebo v svoji sinji modrini, le sem pa tja okrašeno z belimi vatastimi oblaki. Zelena travnikov in gozdov objema čute in daje občutek varnosti. Sončeva svetloba osvetljuje zgornje predele gozdne planote in hitro, med tem, ko čebljam s FB prijateljem, osvetli tudi vso dolino.

Luna je v živahnem ovnu in marsikdo je že buden in pripravljen na avanturo novega dneva. Približuje se retrogradnem Uranu (konjunkcija ob 10:01) in nas spodbuja, da se hitro vrtimo v skladu s svojo voljo, svojimi željami. Seveda se dve različni volji lahko med seboj tudi spreta, kajne.

Luna vstopi ob 12:40 v znamenje bika in prinaša nekoliko mirnejšo energijo. Ne bo več toliko potrebe nekaj narediti, kam iti, kaj dokazati, z nekom tekmovati, vedno bolj bomo čutili, da smo mirni, da je vse v najboljšem redu in da preprosto želimo uživati v tem našem življenju. Luna ne naredi nobenega aspekta, kar še bolj nakazuje, kako zelo bomo željni miru in kako bomo znali užiti dan.

Na nebu se sestavlja polsekstil Venere in Marsa, nebesnih ljubimcev, kar obljublja več veselja, več strasti in lepše odnose med spoloma. Še ena poletna noč, ki bo imela svojo moč.

Sončev trigon na Saturna, ki se bo dovršil pozno zvečer (22:56), prinaša trezno, razsodno energijo načrtovanja. Ta vpliv bo pomagal premisliti vse kako naprej in jasno zastaviti svoje cilje, hkrati pa nas naredil precej stvarne.

Merkur bo še kar stacionaren, tako da naj vas ne jezi preveč, če obtičite na cesti, v kolikor so okrog vas malo »smotani« vozniki, če telefon ali računalnik blokirata ali samo prihaja do nerazumevanja v komunikaciji. Danes se bo čas še najbolj ustavil »merkurjancem« ljudem s poudarjenim znamenjem device in dvojčka. Poskusimo odklopiti in si samo spočiti.

Torej po živahnem dopoldnevu, sledi mirno in uživaško popoldne ter strastna in vesela noč. Če se le da ne potujmo na kraje, kjer bi lahko bili zastoji in na cesto s seboj nosimo tudi potrpežljivost.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar
reklama za poletje 2017 astro svetovanje