Zvezdni utrinki, četrtek 7. 9. 2017.

konec julija 2017 001

Dobro jutro, drage moje! Dobro jutro, dragi moji!

Današnje jutro so oblaki prekrili zvezde in Luno,  vse je še temno, samo nežna ulična svetilka v daljavi osvetljuje del hiše.  Sama sem mirna, da hkrati tudi gledam vase in vidim svoje napake, trenutno ni moč pobegniti pred njimi. Gledam in prenesem, kar vidim, ker vem, da je to edini način za razvoj.

Luna je tudi danes, vse do dveh popoldan, v čustvenih ribah. Pravimo, da gre v prazno, ker nima klasičnih aspektov s planeti, kar pomeni, da ves ta čas ne bo prav konstruktiven, da ga je najbolje uporabiti za zaključevanje stvari začetih v preteklosti, da ni modro pričenjati z novimi projekti v tem času. Še bolj pogosto pa je, da je to precej zmedeno in pasivno obdobje, ko ni prave motivacije za delo in soočanje s konkretnimi vidiki življenja.

Luna bo tvorila konjunkcijo s Kironom v jutranjih urah (9:22), kar nas kliče k soočanju z najbolj globokimi ranami naše narave. Zahteva od nas, da jih pogledamo, sprejmemo in prenesemo, se iz njih učimo. Nič kar bomo naredili, da od njih pobegnemo, ali da jih prekrijemo, ne bo delovalo terapevtsko, treba je stati z njimi, biti ob njih, jih pogledati in  jih sprejeti. Kironova rana ni ozdravljiva na klasičen način, je pot  v duhovno odprtje, vendar samo s pasivnim sprejemanjem in razumevanjem.

Vstop Lune v znamenje ovna (14:02) bo postopoma prinašal več energije in več dinamike. Prehajali bomo iz zelo meditativne, pasivne energije v bolj dinamično in predvsem v bolj direktno energijo. Luna tvori pozneje popoldan, okrog pol petih, inkonjunkcijo na Marsa, zaradi česar bomo lahko ne le dinamični, ampak tudi napeti, ali celo napadalni, vsekakor pa ne bo več ne duha ne sluha o pasivnosti.

Četrtek je Jupitrov dan, Jupiter nam sporoča, da je življenje večje od malenkosti vsakdana, navdaja nas z občutenjem navdiha, optimizma in upanja na boljše čase. Tokratni Jupiter je hiter, v zadnji dekadi tehtnice in se harmonično približuje v sekstil s severnim Luninim vozlom. Tako nas odpira za harmonijo in razvoj skozi odnose, pa če so to zasebni odnosi, ali poslovni odnosi. Moč razvoja je v sodelovanju.

Torej če povzamem, nas čaka po dokaj pasivnem dnevu, nekoliko bolj aktivno in dinamično pozno popoldan in večer. Nujno je, da pogledamo nekoliko širše in se ne vrtimo s svojo pozornostjo okrog lastnega popka.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.

VPIS 2017