Zvezdni utrinki, četrtek 22. 6. 2017.

pika poka

Dobro jutro drage moje,  dobro jutro dragi moji!

Še eno jutro, sveže ohlajeno po včerajšnjem neurju nam obljublja nov dan in novo priložnost. Včerajšnji dan je bil zame izjemno dramatičen, dal me je čez sito, da vem, kje sem še ranljiva in koliko ene moči potrebujem, da zvozim  vse, kar je treba zvoziti. Tako, da je dan po zunanji nevihti, tudi dan po notranji nevihti.

V noči iz petka na soboto bo mlaj, dnevi pred mlajem pa so namenjeni čiščenju, pripravljanju prostora za novo in sveže. In čeprav imamo kdaj občutek, da v teh dneh nekaj umira, se istočasno tudi nekaj rojeva.

Luna je v živahnem dvojčku, vendar zaradi približevanja mlaju v raku ne bo tako izjemo živahna, hitra in igriva kot navadno. Luna je v medsebojni recepciji z Merkurjem, tako je čas za iskrene pogovore o svojih čustvih, za to, da damo ven, kaj vse nas muči, kaj vse nam je težko, da poskušamo z izpovedjo ublažiti notranje napetosti in uvideti, kaj nas v resnici moti.

Luna bo proti deseti zvečer tvorila trigon na Jupitra, kasneje pa kvadrat z Neptunom, tako nas v večernih urah lahko odnaša nerealistični optimizem. V vsakem primeru pa bomo, če bomo dovolj dolgo budni plapolali na energijah navdiha.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.