Zvezdni utrinki.

kraljična

Dobro jutro dragi moji. Želim vam marljiv in učinkovit dan. Zakaj? Ker bo Luna zamenjala znamenje, potovala bo iz velikopoteznega leva v preprosto, a pridno devico. Ta premik bo na veliko nosil tudi premik v nas samih, pozornost iz nas, kaj smo in kaj hočemo,  se bo premaknila na to kaj je potrebno narediti, kako stvari urediti, kako živali udomačiti, kako življenje kultivirati.

Prvi aspekt, ki vam bo Luna, ko vstopi v novo znamenje imela, je konjunkcija s Severnim Luninim vozlom, zato si bom vzela danes trenutek in vam predstavila trenutno pozicijo Luninih vozlov in tisto, ki prav kmalu prihaja.

Na približno leto pa pol se pozicija luninih vozlov zamenja. Devetega maja, torej čez dobrih pet dni, bo Severni lunin vozel  zapustil znamenje device in vstopil v znamenje leva.

Potovanje po devici je poskušalo kultivirati nekultivirano. Južni vozel v ribah  govori o kaosu, nekultiviranih območjih, govori pa tudi o duhovnosti in umetnosti, severni vozel v devici je njegovo nasprotje in spodbuja delo, red,  čistočo, občutek za čas, sposobnost preživeti in urediti to materialno življenje. V tem obdobju smo bili soočeni s kulturnimi mešanji, begunci (južni vozel v ribah) in njihovo sposobnost prilagajanja področjem, ki so drugače urejena (devica). Bili smo priča neizmernega porasta ljudi, ki duhovnost (ribi) naredijo za svoje delo (devica) in pa tega, da se umetniška duša (ribi) primerja in ceni po standardih delavstva (devica). Hoteli smo narediti iz kaosa red, ob vsem tem bili zelo velikokrat zelo ranljivi in zmedeni, negotovi, tudi zaradi težkih aspektov počasnih planetov, ki so se na os Luninih vozlov vezale.

Z devetim majem vstopa Severni vozel v znamenje leva, kjer bo vse do 6. novembra naslednje leto.   Energija fiksnih znamenj nosi več gotovosti, več moči, tudi aspekti s počasnimi planeti bodo manj obremenjujoči, tako da nas kot človeštvo čaka nova, drugačna lekcija. Tokratna dinamika in poskus premika je povsem drugačen. Južni Lunin vozel v vodnarju nas opozarja na  energijo sodelovanja, povezovanja in prilagajanja. Kaj se mora zgoditi, da bi bili skupina, moramo najti nek skupni interes, sorodnost in bit pripravljeni svoj jaz, svoje lastne predstave, svojo lastno voljo kdaj dati na drugo mesto in voljo večine na prvo. Druga pomembna stvar vodnarja je vizionarski  razum, sposobnost stvari pogledati ne take kot so ta trenutek, ampak take kot so lahko, da bi nosile razvoj. Pot je v drugo stran, pot je k znamenju leva, saj je tam severni vozel. Lev nas uči, da ne moremo nič dati, če nimamo, da ne moremo z nikomur sodelovati, če ne vemo kdo smo, in da ti  vsa intelektualna veličina ne koristi nič, če nimaš srca, če nimaš poguma živeti v svetu in delovati. Zadnja leta sem se učila ravno tega. Ko sem dajala v ospredje vse druge, ne le zasebno, ampak tudi poslovno in sem samo iz ozadja porivala vse skupaj naprej, se mi je zgodilo, ne le da sem se izčrpala, ampak, da sem v  veliki želji po neki skupnosti prepogosto izgubljala sebe in lastno vizijo, lastno hotenje. Kje je prava mera ne vem. Vendar verjamem, da če sam nisi poln, cel, močan, tako kot je to lev, se boš težko s svetom povezal tako, da bi svet imel nekaj od tebe in da se ti ne bi v njem izgubil. In to je tisto, kar nas tokrat uči severni vozel v levu. Da je prvo potrebno poskrbeti zase, odkriti vse svoje talente, ustvariti dobre in kvalitetne temelje, šele na podlagi tega se lahko kasneje povezujemo in sodelujemo.  Na ravni držav to pomeni, da je pomembna suverenost, dobro močno vodstvo posameznih držav, bolj kot pa zveze držav. Vračamo se iz zvez in skupnosti nazaj vase, v lastno suverenost, iščemo lastne moči, krepimo svojo samozavest, samopodobo in se pokažemo v naši individualni biti.  Manj bo navdušenja nad levico, bolj se bomo nagnili k desnici, iskali trdnejše avtoritativno vodstvo, tudi če s tem izgubimo nekaj svobode.  Južni vozel v vodnarju lahko prinese nova odkritja, novosti, ki nam lahko spremenijo življenje na bolje, vendar se tu oglaša Severni vozel in pravi, samo če je to dobro, samo če ohranja človekovo srčnost in plemenitost, drugih iznajdb ne rabimo. V kolikor nas bodo nove tehnologije, nove iznajdbe naredile samo še manj ljudi, samo glavo in nič srca, ne hvala.

Tako da ja,  spremembe so pred vrati, kot človeštvo se bomo učili drugih zgodb in drugih lekcij. Vsekakor naj bo razum v rokah srca in ne obratno, naj nismo del določene skupnosti, smo zato, ker nas je strah stati sami. Najti ravnotežje med tem kar sem jaz in svetom s katerim se povezujem je v tem obdobju ključnega pomena, tako na osebni, kot na družbeni ravni.

4. 5. 2017,  Mihaela Malečkar