Zvezdni utrinki.

razgled 1

Upam, da ste se res dobro spočili, dovolj odmaknili od vsakodnevne rutine in si nabrali novih energij. Tako bo lažje se vrniti nazaj v običajni urnik, v to našo večno dirko za preživetje.

Danes je Luna v znamenju leva, in ima predvsem pozitivne aspekte, Sonce aplicira v seksil z Neptunom, Merkur pa je stacionaren in se bo kmalu obrnil naprej. Iz vsega napisanega nam postane jasno, da bo dan izjemno spodbuden za vsako ustvarjanje. V kolikor bomo sledili navdihu, se bo zdelo, da se stvari ustvarjajo kar same od sebe. Vendar nam omenjena kombinacija pravi tudi, da si moramo vzeti čas za tišino in mir, ter se počasi, ne prehitro vračati v stare tirnice. Dan ni narejen za hitro komunikacijo, izgubljanje v množici ljudi in hitenje od enega do drugega opravila. Veliko več boste od dneva imeli, če si lahko dovolite kak odmor več, prisluhnite pticam in ste tu, celi. Sonce v biku je energija, ki ozavešča mir in prisotnost, Neptun v ribah je navdih, je pa hkrati tudi presežno, povezujeta se v sekstil, kar jim daje po eni strani duhovno noto, hrepenenje po osmišljanju zemeljskega z nekimi vzvišenimi ideali, ker je ta sekstil na 13 stopinji, nas kliče po tem, da se izrazimo na svoj način. Že samo znamenje leva govori o tem, da je nujno vedeti kdo si,  kaj imaš v sebi, v čemu si poseben, kaj nosiš svetu. Sporoča nam, da je pomembno se poznati, se ceniti, in dajati svojo svetlobo svetu. Vendar je to individualistična energija, ki sije, ker mora sijati, ker ima kaj sijati in ne za to, ker je sočutna.

Merkurjeva stacionarnost lahko da občutek, da nam besede ne tečejo tako hitro kot bi želeli, ter potrebo po tem, da smo nekoliko bolj umirjeni, tu in zdaj in samo gledamo življenje tako kot se nam kaže. Danes bodimo čim bolj tiho in raje kot da razmišljamo, opazujmo, se čudimo življenju. Mene je zoprn prehlad prikoval na dom, tako mi bo dano biti v tišini, in samo opazovati svet, tega notranjega in onega zunanjega in črpati navdih za ustvarjanje. In če bom imela srečo, bodo prsti tapkali in se bo izpisalo.