Zvezdni utrinki.

pikapolonica Mihaela

Čustveni dnevi so za nami, sedaj bo vedno bolj prevladovala energija volje in moči. Luna v levu nas kliče k temu, da ponovno odkrijemo kdo smo, kaj hočemo in kako bomo to kar hočemo, tudi dosegli. V času Lune v levu ne izgubljamo energije za druge in njihove želje in potrebe ampak se vržemo v akcijo in s svojo energijo povlečemo druge za sabo, da nam sledijo k našim ciljem. Lahkotnejša plat Lune v levu je srčnost, igrivost in potreba po zabavi in veselju.

Danes bi govorila o Lilit, Črni luni, malemu asteroidu, ki ga povezujemo s prastaro žensko energijo, tisto iz časa matriarhata, iz časa vladavine žensk. Ker je tako mala in daleč, pa tudi, ker nas sooča z našimi temnimi platmi, se je  malokdo zares zaveda in zna živeti njene energije. Če smo iskreni, bi jo na najraje zavrgli.  Ženske zaradi težko obvladljivih strasti in pa viška energije, ki ga je težko konstruktivno uporabiti, izkoristiti. Moški za to, ker se zavdajo, da so v rokah žensk, ki jih vodi Lilit najpogosteje popolnoma nemočni.  V Judovski kulturi je Lilit demonizirana, težko živi v patriarhatu. Vsekakor je prestara in preveč modra, da bi se pustila voditi moškemu egu in raje sledi svojim starim načinom delovanja. Zaradi tega so ženske pod njenim vplivom pogosto same, v preteklosti so bile označene kot čarovnice, v določenih obdobjih so  zaradi svojega znanja in privlačnosti gorele na garmadah.  Redki moški so sposobni te ženske prenest, izjeme med njimi energijo Lilit  nosijo v sebi in najpogosteje preko seksualnega akta budijo v ženskah. .

Trenutno je Lilit v strelcu, tako nas kliče, da sledimo notranji ognjeni avanturistični naravi, je včasih prehitra, se ne ozira na zunanja pravila in samo sledi modrosti svojega telesa. Počasi se povezuje v opozicijo z Marsom ( 4. maja zjutraj bo eksaktna) in danes zvečer bo Luna pozitivno povezala opozicijo in jo spodbudila, oživela.  Na energijski ravni to pomeni, da bo v telesu več strasti, ki pa jih bo nekoliko težje kontrolirati, saj bodo precej ognjene in nepotrpežljive. Na konkretni ravni bo nekdo nekaj izsilil, nepremišljeno, prehitro, nemoralno nekaj naredil in si s tem prinesel slabo reklamo, medijsko blatenje.

Kako živeti z Lilit? Ko je človek iskren do sebe in je pripravljen videti, prenesti in se soočiti z vsemi energijami v sebi, potem je po začetnem iskanju ravnotežja v novih energijah, obdarjen z neizmerno veliko količino energije, ter ponovno odkriva modrost telesa, torej, telo mu postane senzor za prepoznavanje drugih ljudi, okoliščin, problemov in tako dalje. Ker je Lilit drugo od Lune, je najpomembnejše biti ne emocionalen, ne oseben, od daleč iz razdalje gledati na svet, in silo energijo ne uporabljati le za lastni užitek (le ta je ob njeni prisotnosti neprimerljiv navadnemu orgazmu), ampak je dobro vso to energijo uporabiti za kaj konstruktivnega, nekaj kar bodo dobro tudi za druge, ne le za nas.

2. 5. 2017, Mihaela Malečkar