Zvezdni utrinki.

za LF 2

Pred nami je še en dan z Luna v raku, toda tokrat nekoliko drugačen, tokrat bo rak pokazal svojo senčno stran. Kaj je senčna stran raka, preobčutljivost, velika ranljivost, beg vase, prevelika navezanost na svoje, staro, preteklo, znano, predvsem pa močne notranje  čustvene drame, toda namesto soočanja z realnostjo, naš rak raje pobegne v varno zatočišče svojega notranjega sveta, in ne pusti nikogar blizu.

Danes sem imela namen govoriti o Veneri v ovnu. Temeljno se Venera v ovnu ne počuti najbolje, saj je planet harmonije, povezovanja in sprave v najbolj tekmovalnem znamenju zodiaka. Kolerična in strastna narava ovna v povezavi z Venero prinaša več vroče energije v odnose, le ta se lahko izrazi skozi strast ali skozi prepir. Toda ko je Venera v znamenju ovna, bo veliko več verjetnosti, da bo v odnosih manj harmonije, saj bo vsak vlekel po svoje in nekaj od drugega hotel. Nič več idealistične ljubezni, ki lahko živi od romantičnih pesmi, sedaj je to ljubezen, ki nekaj hoče. In ta hoče nosi tenzijo, nosi napetost v odnose. V kolikor znamo živeti napetost kot nekaj, kar odnos oživlja, ga budi, omogoča da se dva individualista povezujeta v neko skupnost, potem je to lahko zelo koristno, saj nas na tak način odnos sili dlje. Kljub vsem idealom, ki jih o odnosih in ljubezni imamo, je treba jasno vedeti, da je zelo malo parov,  zelo malo odnosov v katerih ni napetosti. Usklajevanje dveh nasprotij vedno ustvarja tudi napetost, romantika začetka prej ali slej gre in  uskladiti moškega in žensko je kot povezati noč in dan. Življenje že ve za kaj nas tako močno poveže s čustvi in strastmi, da ja ohranjamo voljo v tej primarnem nasprotju in se drug  od drugega učimo.

Venera je v ovnu in bo v ovnu vse do 6. junija, primarna napetost med moškim in žensko bo v tem času nekoliko bolj izražena. Naša potreba po tem, da nas nekdo ljubi na naš način in nezadovoljstvo in nerazumevanje njegove strani zgodbe bo nekaj s čimer se je potrebno soočiti in pogledati preko. Venera se ves čas potovanja po ovnu približuje v sekstil s svojim dispozitorjem, toda sekstil se dovrši šele, ko bo v biku. Kar nam da vedeti, da bo veliko naše pozornosti na odnosih, da nas bodo strasti peljale in da bomo kljub vsem napetostim imeli možnost poglobiti odnose. To pa da se sekstil Venere z Marsom dogodi, ko bo Venera doma in Mars na dnu, pa ponavlja vzorec, ki  smo ga videli že aprila, in nam daje ponovno vedeti, da v tej pomladi zmaguje ljubezen in ne strast.

1. 5. 2017, Mihaela Malečkar