Zvezdni utrinki.

Andraž in Lucy 2

Tokratna nedelja nam nosi mirne energije Lune v znamenju raka. Nemirni dnevi, ko smo se rabili družiti, nekam iti, se z nekom o čem pogovoriti in je bilo najpomembnejše ne biti pri miru, se umikajo. Luna v raku nas kliče v mir, k sebi,  k svojim.  Energija znamenja raka je čustvena energija, tako so dnevi, ko se Luna potepa po tem znamenju, dnevi, ko naša čustva pridejo na plano ne glede kako dolgo smo jih tlačili. Sedaj je čas, da jih pogledamo, vidimo, objamemo in spustimo. To so tudi dnevi, ko damo delo, prijatelje na stran in naši domači dobijo centralno mesto v našem svetu, naš dom pa postane naše svetišče. Ljudje smo temeljno v teh dneh usklajeni, saj razumemo ne le lastna čustva in potrebe, temveč tudi čustva in potrebe drugih.

Včeraj je moj odraščajoč sin v zanimivi polemiki na moje vprašanje, kaj je zanj družina rekel: »Ljudje, ki so vedno tam zate. Tisti, ki so tvoji, h katerim se lahko vedno znova vrneš po podporo in ljubezen. Ne glede kako sranje skuhaš, oni so tem.«

Včasih družina ne zna biti to za nas, ne zna biti naš temelj, naše varno pribežališče, včasih to najdemo v drugih ljudeh. Toda rak govori o tistih odnosih kjer si lahko, kar si, sproščen, ranljiv, otročji, in sprejet, tudi, če nisi razumljen.

Ker hranjenje močno povezujemo s čustvi, nam v dneh, ko je Luna v raku paše hrana, ki pocarta naša čustva. Z Luno v biku ob hrani uživajo naši čuti, z Luno v raku je hrana tista, ki nas boža, nam daje občutek varnosti in sprejetosti.  Najpogosteje so  enolončnice hrana za dušo. Toda v resnici je toliko hran za dušo, kolikor je ljudi. Sama močno povezujem hrano s pomembnimi ljudmi v svojem življenju. Vsakič ko jem ocvrto jajce me le to spomni na staro mamo in se name skozi spomin prelije njena energija. Vedno ko jem  okisan fižol, pomislim na svojega starega očeta. Njoki obujajo mojo navezanost na mamo, rižota na očeta in tako dalje. Hrana dobi dodatno vrednost, je »link« na ljudi, ki so mi bili ljubi, ki so bili na nek način moji.

Rak je iracionalno znamenje, počasno, nežno, ljubeče, toplo, z veliko potrpežljivosti in občutka za čustva in potrebe sebe in drugih. Energija raka pa je, če si jo dovolimo živeti, energija srca, pripadnosti, navezanosti in pa tudi lojalnosti.

30. 4. 2017, Mihaela Malečkar