Zvezdni utrinki.

kraljična

Naj vam rečem dobro jutro. Je današnje jutro res dobro jutro? Nemir v meni kriči, nekaj, nekaj, nekaj, karkoli, samo nekaj je treba narediti. Navidezna bomba v mojem trebuhu je tik pred eksplozijo.

Luna v biku in njena dispozitorka na 29° rib nam je prinesla počasne, do pasivne in lene dneve, tisto, ko ti ni težko se prestavljat iz leve na desno na kavču. Njen vstop v dvojčka pa prinaša veliko nemira, »hočem, da se nekaj dogaja«, pravi otrok v nas. Vse, samo dolgčasa ne. Le ta ne razume, da je zunaj  dež in da zaradi počitnic ni treba v šolo, on samo hoče, da se dogaja.

Ker je prvi Lunin aspekt z Marsom je še toliko bolj napeto, tudi dispozitor v konjunkciji z Uranom ne pomaga. Danes preprosto ni dan za ga preživeti  doma v čudnih zdolgočasenih pozah pred televizorjem, ampak si je potrebno, kljub vremenskim oviram, popestriti dan.

Konjunkcija Merkurja in Urana v znamenju ovna sporoča, da hoče vznemirjenje. Podobna je močnemu vetru, ki lomasti okrog zadnje dni, nekompromisno se bo zabijala v drevesa, stavbe in tresla rolete, kot da smo se znašli v grozljivki.

Moj nasvet, po eni strani s čajem materne dušice, baldrijana, poprove mete ali kamilice lahko vsaj do neke mere pomirimo notranjo napetost. Po drugi strani,  se je fino zavedati, da ne moremo skočiti iz nemira v mir, zato je koristno to nemirno energijo uporabiti za nekaj. Poleg velike spretnosti nam nosi tudi ogromno intelektualne moči, zanimive ideje, prebliske in v kolikor to energijo uporabimo za pisanje, načrtovanje, nabiranje zagona za naprej, izmenjavo idej s svojimi prijatelji, druženje, potem imamo lahko od nje veliko dobrega. Vse je odvisno o nas.

Sama mislim ob meni ljubemu čaju iz materne dušice pisati in urejati učbenik vse dokler se moji otroci ne zbudijo v življenje, potem pa se bom kot slalomistka poskušala izogibati prepirov in svojim otrokom spodbuditi njihove možgane s takimi in drugačnimi intelektualnimi igricami, po kosilu pa na potep, tak avtomobilski, zaradi vremena, samo da ne ostanemo doma. Luna v dvojčku nas kliče med ljudi.

28. 4. 2017, Mihaela Malečkar