Zvezdni utrinki, 22. 7. 2017.

sobotno jutro 22. 7. 2017 006
Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Brez budilke mirno prebujena v čudovito poletno jutro. Toplo, a ne pretoplo, svetlo, a ne presvetlo, sinje modro nebo pa čarobno oblečeno v bele vataste oblake različnih oblik. Kot bi vstopila v pravljico. Telo še kar utrujeno, kdo bi ga razumel. Duša pa velika, svetla in vseobsegajoča, ve, da je pred pomembnimi premiki, vidi in se čudi, valuje v čudovitih vibracijah, kot bi se oglašala s Chopinovo balado. Sreča je to notranje.

Smo pred mlajem, zaradi česar je jasno, da se telesno umika in je duhovno na prvem mestu. Današnji vstop Sonca v leva (17:43) in jutrišnji mlaj, prinašata zopet bolj konkretno fizično in dinamično energijo. Do takrat pa bomo veliko lažje prišli blizu svojemu srcu in prisluhnili njegovi pesmi, hkrati pa bo trpela naša učinkovitost.
Luna je v znamenju raka, in nas kliče, da poskrbimo za svoje najbližje, uredimo dom, si vzamemo čas tudi za lastna čustva in potrebe, kot za to, da prisluhnemo čustvom in potrebam drugih. Danes kaj dobrega in domačega skuhajmo in ob tem prisluhnimo glasbi svojega otroštva. Mineštre so še najbolj v skladu z Luno v znamenju raka. Pred mlajem in z Luno v raku življenje teče zelo počasi, toda v skladu z notranjim ritmom.

Današnji aspekti so bolj tako no. Ne spodbujajo pozitivnih čustev, nič čudnega ne bo, še se bodo oglasila bolj zahtevna čustva. Zjutraj se Luna s trigonom poveže na Neptun (8:34), in bomo tako kot jaz ta trenutek nežni, zasanjani in pravljični. Dopoldan aplicira v kvadrat z Jupitrom, tako bomo pretiravali, premočne čustvene reakcije, premočno in dramatično čustveno odzivanje, okrepljen pa bo tudi apetit. Zgodaj popoldan bomo čutili Lunino opozicijo na Plutona (14:49), kar lahko budi izjemno intenzivna čustva, lahko kako dramatično reakcijo in močne čustvene izbruhe. Nekje iz naših globin se bo nekaj ranljivega prebudilo. Kasneje pa bo tako bolj mirno vzdušje, vendar tudi čustveno nekako očiščeno, kot po katarzi.

Luna v bistvu spodbudi mundani kvadrat Jupitra in Plutona, ki se bo jutri v mlaju vkodiral kot pomemben, saj bo za Ljubljano koten. Jupiter je želja po velikem, to je denar, imetje, razvoj, status, to so veliki ljudje, Pluton je umazano, temna moč, moč iz podzemlja, mafija in sorodno. Jupiter Pluton kvadrat lahko nosi spremembe v vrednosti nafte, predvidevam da nižanje njene vrednosti in posledično spremeni vrednost dolarja. Za Slovensko politiko pa zopet prinaša vednost o packarijah ta velikih, ki si s tako lahkotno, v imenu skupnega dobrega, polnijo svoje blagajne.

Oh danes sem dolga. Približujoč se Mlaj, pa mundani kvadrat, pa je zopet toliko tega za povedati. Dan pred nami bo čustven, do pretirano čustven. Nič posebnega ni, če bo kdo danes izbruhnil v solze ali kako drugače (krik, ropotanje z vrati, kozicami …) spucal nabrano čustveno napetost iz sebe. Fino bi bilo, če bi si znali vzeti čas, ne le za naše drage, ampak tudi zase, svoja čustva, svoje potrebe. Dovolim otroku na plan, stojmo ob njem in ga sprejmimo, dovolimo mu, da pokaže kaj rabi.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.
reklama za poletje 2017 astro svetovanje