Zvezdni utrinki.

kraljična

Dobro jutro vsem skupaj!

Moj pogled skozi okno mi riše silhuete hribov zavitih v čudovito modro sivo svetlobo, vasica pod njimi, pa so rahlo osvetljene hiše, ujete v temno zeleno. Vse je še temno in tudi jaz sem danes prej kot ne temnejša.

Ker sem temna, ne morem biti kot veter in se igrati z besedami. Resnost se me je dotaknila in želi da razmislim, predelam, razdelam, dojamem, sestavim in tako v neskončnost.

To je ta smešna narava ljudi, ki imamo poudarjenega znamenja dvojčkov, na ven smo kot večni otroci, navihani in veseli in spravimo svet v smeh, navznoter znamo iti globoko do podzemlja in gledati svoje in tuje sence, bresti bo blatu in voditi sebe in druge skozi skrite sobane naših duš.

Razglabljam o tem, kaj so moji Zvezdni utrinki, čemu so namenjeni, zakaj jih pišem. Na astrološkem nebu sem že zelo dolgo, veliko ljudi naučila astrologije, veliko horoskopov in dnevnih vplivov napisa, pišem članke in učbenike, zakaj bi si želela nazaj  in pisati dnevno o tem, kar se dogaja na nebu.

Preprosto za to, ker to rabim, imam veliko, nabralo se je v teh letih veliko razumevanja, veliko spoznanj, veliko enega materiala, katerega bi rada delila s svetom. Ne le astrološkim svetom, na svoje učence svoje znanje  prelivam že več kot desetletje, ampak tudi širše.

Astroloških dnevnih vplivov je morje. Ponosna sem na svojo učenko Špelo, ki  odlično opisuje dneve  astrološke vplive, kar lahko vsak dan preberete na našem profilu.   Gre za to, da jaz, Mihaela, rabim govoriti, rabim deliti, čutim potrebo v sebi in mi ni težko vstati uro in pol prej, da vam kaj spesnim, da se dam.

Luna je v škorpijonu in smo tik pred polno Luno. Nekaj  se hoče izjasnit, nekaj skritega bi rado prišlo na dan. Toda da pride, je potrebno iti v te temne sobane naše duše, v nepredelana območja, ki jih kljub desetletjem razčiščevanja in urejanja še vedno ne zmanjka in videti, razumeti, dojeti, kaj je še ostalo nepredelanega, kaj je potrebno spustiti.

Na nebu se zelo veliko dogaja, Sonce trigon Pluton, z voljo do dobrih in stabilnih materialnih premikov, Merkur konjunkcija Uran, ki poleg nemira nosi čudovite prebliske in zanimive ideje, ter Mars kvadrat Neptun, o katerem pa bi se jaz danes razpisala.

Mars je trenutno v znamenju dvojčka, kar pomeni, da je energija, pa tudi orožje v besedah, okretnosti, okrepljena je intelektualna ostrina. Neptun je v ribah, in govori o energiji, ki je vse obsegajoča, je kot morje velika, vendar tudi kot voda ali ribe neulovljiva, je pa ni. Ker je Mars fizična energija jo Neptun razvodeni, in lahko rečemo, da smo brez energije, ko je ta vpliv nad nami. Ker je Mars obramba, lahko rečemo, da smo brez obrambe, ko se Neptun z njim poveže. Mars je iskren, direkten in hiter, Neptun je nejasen, zmeden in brezčasen, netelesen in s to svojo pojavo grozljivo počasen. Ker je Mars v dvojčkih in le to pomeni moč besed, če se Neptun v to ujame, to pomeni, da zlorabljamo moč besed, torej da zavajamo, se delamo, da je nekaj kar ni. Tako nam omenjeni kvadrat ne bo vzel le obrambnih mehanizmov, ampak bomo lahko skozi njega doživeli razočaranje, saj bomo končno videli, kar se skriva za neko lepo sliko, za neko lepo besedo, za nekim idealom. Mars kvadrat Neptun povezujemo tudi z vsemi tistimi, ki se pretirano zavezujejo v boju za nekaj, z šibkejše. Velikokrat ga vidim v kartah aktivnih veganov, zakaj,  ker je tu neka potreba boja za šibkejše, ki pa ni uravnotežena, na njej je nekaj pretirano sovražnega. Torej  v teh dneh, ko je na nebu aktiven omenjeni kvadrat je nujno paziti kam dajemo svojo energijo, da je ne bi razmetavali in pa seveda tudi, gledati da naša obramba temelji na pravi meri in pravih sredstvih. Mars kvadrat Neptun je lahko podlaga za manipulacijo z drugimi, tako da se opazujmo, a manipuliramo z drugimi in a se pustimo zmanipulirati.

Očitno še ne vem kakšni bodo Zvezdni utrinki, vem samo, da rabim pisati in a me boste brali ali ne, ni moja stvar in ni moja zgodba, tu sem kot Sonce, ki sije, pa če vam je prav ali ne, edino kar lahko naredite je zagrnete zaveso in me ni. In kot se spodobi za človeka z ascendentom v dvojčkih,  o tem kaj boste zjutraj od mene prebrali ni nobene gotovosti, kot se partner človeka z ascendentom v dvojčkih, vedno zbudi k drugi osebi. Torej nisem za ljudi, ki ljubijo rutino, ampak za vse one, ki imajo radi presenečenja. Toda nekaj je vedno, v vse kar delam in vse kar napišem, dam celo sebe.

Odločena sem si narediti lep dan, delaven, skrben, srčen, pa mirno in pogumno gledati v lastna brezna. Tudi vam želim en čudovit dan.

 

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.