Zvezdni utrinki (12. 6. 2017).

miza

Dobro jutro drage moje, dobro jutro dragi moji!

Strahovi in skrbi, ki pritičejo Luni v znamenju kozoroga in približujoči se opoziciji Sonca in Saturna v tem tihem, jasnem, z zlatom obsijanim jutrom, pritiskajo name. Stvari za narediti je ogromno, občutek, kot da se kopam v takih in drugačnih obveznostih in da ni in ni konca, pa konec mora biti. Toda neka tiha voda teče skozi mene, me napaja z zaupanjem, vero in ljubeznijo. Radost srca, odprto srce, živeti iz srca, potovati skozi življenje odprt za vse, kar se godi, kar je in česar ni. Tukaj sem se znašla, in ja sama sem z vednostjo ali nevednostjo privozila do sem. Malo tišine in malo razumevanja, pogleda od daleč in iskanja rešitev.

Mogoče, tudi na vas pritiska približujoča se opozicija, ki sem jo omenila in kozorog v vas budi paniko,  toda resnica je, da je pred nami še en dan. En čudovit dan, ki ga lahko izkoristimo, da nekaj rešimo, naredimo, zgradimo, ali si samo spočijemo in se ponovno navdahnemo z lepotami te naše čudovite Zemlje.

Jupiter je spet direkten in »mic po mic« bo zopet prinašal več vere, zaupanja, navdiha in zanosa ter nas bolj pogumne in navdahnjene vozil v pozitivno prihodnost. Obljublja nam več lepih odnos in več harmonije pri sodelovanju.

Danes se ga bo dotaknila Luna s kvadratom (petnajst čez štiri popoldan), in nam lahko prinesla nekoliko pretirano doživetje, ali kako drugo pretiravanje. Luna so čustva, Jupiter je velik, torej imamo velika čustva, katera nas lahko odpeljejo iz ravnotežja, seveda pa ta kombinacija lahko tvori tudi lenobo in nagnjenje k temu, da si privoščimo preveč dobrega.  Dve uri kasneje, se bo Luna povezala še z Neptunom in ohranjala pasivno, a navdihujočo energijo, toda na nekoliko bolj umirjen način.

Luna s tem, ko se dotakne tako Jupitra kot Neptuna, spodbuja njuno inkonjunkcijo, o kateri je govorila Špela, zaradi katere znamo biti po eni strani navdahnjeni, po drugi strani pa premalo konkretni in preveč sanjavi.

Naj nas ne vodi strah in dvom, naj nas vodi navdahnjenost in radost. Živi smo, to je čudovito darilo, ki ga imamo. Ja življenje samo je dovolj veliko darilo, da ne glede na bremena ali strahove, živimo najbolje, kot vemo in znamo.

Zvezdne utrinke piše Mihaela Malečkar.