Prestop Luninih vozlov v leva in vodnarja

karma

Prihaja čas velikih vizij, povezovanj in izjemnega tehnološkega napredka. Da nas vse to ne bi predaleč odneslo, pa je treba ohraniti odprto srce in plemenitost, kajti napredna tehnologija je koristna samo v rokah plemenitih ljudi, sporoča vstop luninih vozlov v znamenje leva in vodnarja.

Potovanje osi Luninih vozlov po določeni opozitni dvojici zodiakalnih znamenj vedno prinaša duhovnorazvojne teme v določenem obdobju. Človeštvo je skozi te premike porinjeno v nove notranje in zunanje napetosti, ki od nas zahtevajo vzpostavljanje ravnotežja. Imamo dva Lunina vozla, ki sta si točno nasproti, enega na severni strani, drugega na južni. Južni Lunin vozel prinaša energijo iz preteklosti, energijo nezavednega, tistega, kar se mora zgoditi, severni Lunin vozel pa energijo miselnega, zavestnega, tistega, kar predstavlja izzive, pa tudi rešitev, kako najti ravnovesje južnega vozla.

Severni in južni vozel si lahko predstavljamo kot gugalnico, na kateri se gugata dva otrok, vsak na eni strani. Gre za to, da nas gugalnica na eni ali drugi strani lahko odpelje predaleč in za ravnotežje potrebujemo nasprotno znamenje, vsaj delček tega, podobno, kot velja pri nasprotju jina in janga.

Severni vozel je vstopil v znamenje device 12. 11. 2015 in se pomikal po njej vse do 9. 5. 2017. Potovanje po devici je poskušalo kultivirati nekultivirano, narediti sočutje konkretno in kritično uporabno. Južni vozel v ribah je konkretno prinesel kaos, morje ljudi, ki so se preseljevali z enega kulturnega okvirja v drugega. Prinašal je občutek negotovosti in nestabilnosti zaradi teh sprememb. Po eni strani je govori o trpljenju, zaradi težkih aspektov počasnih planetov na vozle tudi o smrtnih žrtvah nedolžnih ljudi v boju za preživetje. Kljub velikemu sočutju in ranljivosti, ki ga je južni vozel v ribah avtomatično ustvarjal, pa je severni vozel v devici omogočil ravnotežje s tem, da smo delovali bolj premišljeno, bolj praktično in realno, funkcionalno, ne le vodeni s slepim sočutjem in pomagali brez logike in kritike. Bili smo priča neizmernega porasta ljudi, ki duhovnost (ribi) naredijo za svoje delo (devica), in tega, da se umetniška duša (ribi) primerja in ceni po standardih delavstva (devica). Hoteli smo narediti iz kaosa red, ob vsem tem bili zelo velikokrat zelo ranljivi in zmedeni, negotovi, tudi zaradi težkih aspektov počasnih planetov, ki so se vezali na os Luninih vozlov.

Z 9. majem vstopa severni vozel v znamenje leva, v katerem bo vse do 6. novembra 2018. Energija fiksnih znamenj (lev, vodnar) prinaša več gotovosti, stabilnosti, tudi aspekti s počasnimi planeti bodo manj obremenjujoči, tako da nas kot človeštvo čaka nova, na oko prijetnejša lekcija. Južni Lunin vozel v vodnarju bo nezavedno vlekel na plan tehnološke spremembe, napredek. Ker pa gre za južni vozel, se bo sedaj samo konkretiziralo nekaj, na čemer smo delali že zelo dolgo časa. Aspekti vozlov so v letošnjem letu izjemno pozitivni, od junija pa vse do oktobra se bo sestavljala nekoliko širša polovica Davidove zvezde s počasnimi planeti, izredno spodbudna aspektna konfiguracija. Vpeti bodo Uran, Saturn in Jupiter, vse skupaj pa prinaša bistvene spremembe na področje sodstva, novosti v gradbeništvu in predvsem novosti v tehnologiji. Človeštvo lahko na neki ravni naredi očiten in bistven preskok naprej tako v razumevanju kot v povsem konkretnih družbenih manifestacijah in tehnološkem napredku. Povezovanje in take in drugačne zveze bodo postale še toliko bolj pomembne, vera v svobodo tudi, istospolni partnerji bodo dokončno dobili več pravic na svetovni ravni in na splošno bo mogoče čutiti večji občutek svobode. Toda ker je to južni vozel, nas lahko zanese predaleč v skrajnosti – ena od njih je izgubljanje integritete zavoljo skupnosti, druga tehnološki napredek, ki v napačnih rokah lahko prestavlja nevarnost itd. Tako nas severni vozel v levu opozarja, da moramo biti najprej suvereni, da bi bili lahko del skupnosti. Slovenci v EU dobro poznamo to problematiko, saj je očitno, da ne zmoremo sodelovati kot enakopravni partnerji, če nismo dovolj notranje trdni in močni. Južni vozel v vodnarju poudari razum, objektivnost, vendar lahko, če mu vzamemo srčni del leva, pri uresničevanju svojih idej in vizij postane krut ter pretirano hladno neoseben. Južni vozel v vodnarju prinaša čas povezovanja in vero, da je to edino koristno, toda vsako povezovanje brez pikice leva, v katerem je severni vozel, pomeni povezovanje ljudi, ki ne vedo, kaj so, povezovanje nesuverenih enot in držav. Severni vozel v levu nas namreč uči, da ne moremo ničesar dati, če nimamo, da ne moremo z nikomur sodelovati, če ne vemo, kdo smo, in da ti vsa intelektualna veličina nič ne koristi, če nimaš srca in poguma živeti in delovati v svetu.

Na politični ravni bo demokracija (vodnar) prišla do svojih pretiranih oblik do te mere, da nam bo postalo jasno, da je smiselna le, če so v njej plemeniti posamezniki. Demokracija norcev je norost, demokracija v Butalah je butalščina. Torej severni vozel v levu kaže, da potrebujemo kvalitetne voditelje, ki lahko suvereno vodjo državo, prav je, da slišijo ljudstvo (južni vozel v vodnarju), delajo v njegovemu imenu, toda kot stabilne, močne in trdne osebnost. Do sedaj smo manjšali moč naših predsednikov in s tem zaradi neskončno dolgih in najpogosteje hudo osebno nastrojenih razprav izgubili morje časa in denarja. Si predstavljate podjetje, ki deluje kot država? Polžji premiki bi ga ubili. Bolje bi bilo, kot pravi severni vozel v levu, da imamo kvalitetno vodstvo, ki se mu da več suverenosti, in se s tem ne izgublja toliko časa za demokratična usklajevanja. Po drugi strani pa nas življenje uči, naj delamo na sebi, da smo kot posamezniki odgovorni, naj v času volitev preberemo, premislimo, pregledamo predstavljeno ter si vzamemo res veliko časa pri izbiri tistih, ki nas zastopajo v parlamentu.

Spremembe so pred vrati, kot človeštvo se bomo učili drugih zgodb in lekcij. Vsekakor naj bo razum v rokah srca, ne obratno, saj nismo del določene skupnosti, smo ker nas je strah stati sami. Najti ravnotežje med tem, kar sem jaz, in svetom, s katerim se povezujem, pa je v tem obdobju ključnega pomena tako na osebni kot družbeni ravni.

Tekst je bil objavljen v Slovenskih novicah v sredo 10. 5. 2017, napisala Mihaela Malečkar.