Prestop Jupitra v tehtnico.

jupiter-v-tehtnici

Jupiter zapušča znamenje device in  vstopa v znamenje tehtnice, s katero se idealistično in navdihnjeno povezuje za pozitivne skupne nove korake.

Jupitrov prestop v tehtnico 2016

9. septembra 2016 bo Jupiter, planet obilja, rasti, razvoja in sreče, za eno leto prestopil v tehtnico. V tem znamenju ga bomo lahko uživali vse do oktobra 2017. Njegov prestop je toliko bolj pomemben, ker se zgodi enkrat na leto (razen, če se na svoji poti retrogradno odloči, da bo za nekaj časa spet pokukal v prejšnje znamenje). Vseeno bodo njegov prestop najbolj zaznali predstavniki tehtnice in seveda strelci ter ribe, katerih vladar je. Vsakemu izmed nas bo prinesel svojo zgodbo in svoje izzive. Na področje hiše, kjer je pri vas tehtnica. Tam lahko pričakujmo več sreče, razvoja, širjenja kot tudi pretiravanja in zapravljanja.

Znamenje tehtnice simbolizira predvsem partnerstvo in sodelovanje z drugimi. Jupiter nam bo tako lahko več sreče in zadovoljstva prinesel tako na področje ljubezni, partnerstva, poslovnih odnosov, sodelovanja povsod, kjer bomo v odnosu z drugimi. Težnja po sodelovanju in širjenju tako poslovnih kot zasebnih razmerij bo večja. Bolj sproščeno in po drugi strani kar lahkoverno, se bomo podajali v nove odnose. Pomembno bo sodelovanje in ne toliko zmaga, ki jo zagovarja znamenje ovna, nasproti tehtnice. Občudovali bomo drug drugega. Občudovali bomo vse kar je nam lepo in prijetno. Do izraza lahko pride celo naša ustvarjalnost, ki ji bomo dali prosto pot in jo izrazili tako, da jo bodo videli vsi. S svojimi izkušnjami in kreativnostjo bomo navduševali vse okrog sebe pa tudi sebe.

Ker pa sta tako tehtnica in Jupiter rada kar preveč radodarna, bi zato lahko bili deležni kakšnih pretiranih reakcij in odzivov. Lahko se nam zgodi, da se v svoji vnemi in dobronamernosti nerazumno odločimo. Če bomo imeli srečo, nam to ne bo prineslo večje škode, po drugi strani pa lahko izkusimo nekaj – ali pa kar veliko – izgube. Previdno bo torej treba ravnati s svojimi odločitvami. Ne bodimo preveč lakomni in se ne odločajmo ˝na prazen želodec˝. Po drugi plati pa prevelika skopost tudi ne bo odgovor. V obeh primerih pa bomo vseeno deležni velikih spoznanj, ki nam bodo prinesla nova znanja za naslednje korake v našem življenju. Vseeno bo to leto bolj spodbudno za večje naložbe, vendar vseeno po tehtnem premisleku. Kaj, kam, koliko in zakaj?

Uživajmo Jupitra v tehtnici, saj nam lahko prinese resnično veliko lepega in pozitivnega. Jupiter s svojo pozitivno naravnanostjo, usmerjen naprej in navzgor nam bo nosil velike priložnosti na področje, kjer imamo znamenje tehtnice v svoji natalni katri. Znamenje tehtnice nas opozarja kje moramo najti ravnotežje in harmonijo – v odnosu tako s sabo ( v sebi), kot v odnosu z drugimi. Ključ je v sodelovanju. V sam proces je treba vključiti vsega in vsakega po malo, da najdemo pravo ravnotežje. To naznanja tudi čas, ko se lahko posvetimo svojemu notranjemu razvoju, da najdemo in razvijemo ravnotežje, center in fokus v sebi.

napisala: Špela Plemelj about_Spela