Astrološka analiza za torek.

10 10 2017

Torek 10. 10.

Lahkotnost in sproščenost Lune v dvojčku bodo tudi danes zakrite in v ozadju. Bolj napeti in površni bomo. Zadovoljevali bomo po večini samo lastne potrebe in s tem zanemarjali druge. Današnji dan tako ne bo namenjen lepim odnosom in harmoničnemu povezovanju. Najbolje bomo izkoristili ta vpliv skozi razumsko delovanje, načrtovanje, projektiranje ali pregledovanje podatkov.

V jutranjem času bo Luna še opominjala na povezovanje Sonca in Plutona, kar nam bo nosilo moč, odločnost, nekompromisnost in potrebo po izsiljevanju. Še bomo težko sprejeli negativen odgovor in vložiti bomo morali veliko svoje moči, da ozavestimo kaj je pravi način in ustrezna rešitev.

Dopoldanski del dneva  nam bo bolj naklonjen, saj bomo delovali bolj zavestno, ozaveščeno in prilagodljivo. Lažje se bomo izražali in povedali kaj imamo v mislih.

Danes je dan, ko svoj prestop v drugo znamenje naredi tudi Jupiter. Vladar strelcev in rib se bo premaknil v škorpijona in nam za obdobje enega leta kazal smernice na zelo fatalen način, kot zna samo on. S svojo velikopoteznostjo in moralno držo nam bo pokazal kaj nosimo v sebi, kje se moramo razvijati in kakšen je pravi način, da naredimo premik naprej in se razvijemo v najboljšo možno osebo.

V popoldanskih urah se bo Luna začela povezovati z Marsom in nato še s Saturnom kar nas opozarja na prihajajoči vpliv, ki se bo sestavil že jutri popoldan. Te žeke in bremenilne energije bodo najbolj zaznali ovni, škorpijoni, kozorogi in vodnarji. Utrujeni in brez prave energije ne bomo našli načina, da bi lahko zaživeli in se počutili žive ali sposobne. Vseeno nam to nosi veliko moč premagovanja ovir in nalog, ki so zelo težavne in zahtevne. S tem vplivom delajmo in ne razmišljajmo ali ocenjujmo situacije.

Nekaj več negotovosti in nezadovoljstva pa bomo deležni v večernih urah. Občutljivost in ranljivost, ki jo bomo čutili, nam ne bo prinesla želenega. Iskali bomo načine, da bi zadovoljili svoje potrebe pa nas nič ne bo rešilo pred lastnimi občutki.

napisala: Špela Plemelj

Astrološka analiza za ponedeljek.

9 10 2017

Ponedeljek 9. 10.

Zgodaj zjutraj je Luna prestopila v dvojčka. S tem nas je odpeljala v nov dan in teden z bolj živimi energijami. Z Luno v dvojčkih smo bolj zgovorni, komunikativni, družabni in površinski. Danes je dispozitor Lune Merkur zavezan v neprijetno povezovanje s Plutonom, zaradi česar bodo energije obarvane mnogo bolj trpko in neizprosno. Bolj zaskrbljeni in črnogledi bomo. Težko bomo popustili v prenekaterih situacijah.

Kljub včerajšnjim energijam Merkurja in Sonca, ki sta nam nakazala kaj vse lahko in je mogoče, sta oba planeta na svoji poti usmerjena v negativen odnos s Plutonom. Ko se srečamo z energijami Plutona vemo, da so na vrsti resnično težavne preizkušnje. Že od včeraj dvojčki, device, škorpijoni pa tudi levi čutijo, da je v zraku nekaj, s čimer se ne morejo strinjati v celoti. Cel dan bomo pod vplivi povezovanja teh planetov. Neizprosni, trdi, nekompromisni, zapriseženi, odločni in težki nasprotniki. Veliko lahko dosežemo in naredimo danes, saj bodo energije v nas zahtevale premik in konkretno spremembo. Ne bomo popuščali in strogo usmerjeni v svojo pot, v dosego svojega cilja, se ne bomo ozirali na nikogar ter tako ne bomo priznavali lastnih napak in posledic. Merkur simbolizira gibanje in vedno, ko se povezuje na neprijeten način, moramo biti pozorni v prometu, torej na cesti. Potreba po dokazovanju svoje (pre)moči bo resnično močna in zelo verjetno se je sploh ne bomo zavedali. Veliko bo torej pritiskov in izsiljevanja na veliko ravneh. Iskanje kompromisov in reševanje konfliktov na diplomatski način bo danes skoraj neizvedljivo.

Napisala: Špela Plemelj

Astrološka analiza za vikend.

7 10 2017

Sobota 7. 10.

Ponoči je Luna prestopila v znamenje bika. S to stabilno, mirno, potrpežljivo energijo nas bo spremljala cel vikend. Pomembno bo kaj želimo, kaj potrebujemo in kako se počutimo. V nas bo več razumevanja, skromnosti in zmernosti. Skozi dan Luna ne bo imela veliko priložnosti za pomembnejše povezovanje, tako nam bo ostajalo prijetno vzdušje, ki nam bo dajalo priložnosti za sprostitev, počitek in prijetno druženje. Naj nas ne zavedejo nerazumne želje. Ostanimo zvesti sebi in tako uživajmo, kjerkoli že bomo.

Šele zvečer nas bo Luna spomnila na manjšo spremembo. Vseeno bodo prevladovale pasivnejše energije in za marsikoga, bo znalo biti vzdušje kar preveč mirno in dolgočasno. Ne upirajmo se, saj naše telo pa tudi duša, potrebujeta počitek in mir.

Jutri se dispozitorica Lune, Venera, neharmonično poveže s Saturnom. Zaradi tega bomo bolj zadržani previdni in negotovi. Težko je živeti v svetu, kjer nisi cenjen in kjer karkoli narediš, nima nobene vrednosti. Biki, tehtnice, kozorogi in vodnarji bodo najmočneje zaznali ta vpliv. Že danes bo čutiti neko težo in nemoč. Najbolj bo to vidno v dnosih, kjer smo lahko deležni veliko nestrinjanja, razhajanja in občutkov osame. Pri financah bo podobno.

Nedelja 8. 10.

Ostajamo v nežnejših in pasivnejših energijah Lune v biku. Bolj strpni in razumevajoči bomo. Vseeno bodo danes energije bolj zavirujoče in kar nekoliko postane. Nobenega pravega vzdušja ne bo zaznati. Več bo negotovosti, skrbi in celo prestrašenosti. Pazljivi moramo biti kam dejansko usmerjamo svojo energijo, saj bi jo lahko uporabili nekoristno.

Skozi dopoldanski del dneva se nam bo zdelo, da še nekako zmoremo in imamo tisto pravo energijo, ki nas žene naprej in nam koristi. Bolj se bomo trudili in pri tem znamo biti kar uspešni.

Malo pred 15. uro se sestavi kvadrat Venere in Saturna, ki nam bo končno prinesel nek zaključek vseh strahov in občutkov neadekvatnosti. Vseeno bo Luna do večera še spodbujala njuno povezovanje, zaradi česar se teh težkih občutkov ne bomo tako hitro rešili. Težje bomo pokazali kaj smo, koliko smo vredni, kaj znamo in kako smo lahko uspešni. Porajala se bodo številna vprašanja tudi o svoji prihodnosti. Brez strahov in dvomov danes ne bo šlo. V ospredju bodo tudi vprašanja o odnosih in nenazadnje o financah.

Soncu v tehtnici pa se bo zvečer približal Merkur. Naše misli in naši projekti bodo v nedeljo bolj v ospredju. To znajo dobro izkoristiti levi, dvojčki in device. Zračno znamenje bo spodbujalo naše kognitivne lastnosti ter sposobnost iskanja rešitev in kompromisov. Zatopljeni v delo bomo lahko tudi kaj spregledali. Vseeno bo več priložnosti, da opozorimo na to, kar se nam zdi pravično in primerno. Tokrat bo sodelovanje z drugimi, kljub vsemu prineslo dobre rezultate.

Napisala: Špela Plemelj

Astrološka analiza za petek.

6 10 2017

Petek 6. 10.

Luna v ovnu in za marsikoga dan sprostitve. Akcija in energija, ki nam jo bo dajala Luna v ovnu, nam bo koristila, da ne ostanemo na mestu in se premaknemo s točke, kjer smo. V nas bo več energije, elana in strasti, da nekaj naredimo, dosežemo in se celo uveljavimo. Bolj samozavestni in drzni bomo.

Brezglavo zaletavanje, ki je značilno z Luno v ovnu, tokrat ne bo tako močno. Zmogli bomo najti način in stvari postaviti na pravo mesto. Konkretna in praktična energija nas bo spremljala v opoldanskem delu dneva.

Večer pa nas zna zopet presenetiti s svojo brezbrižnostjo na eni strani in vznemirjenostjo na drugi strani. Veliko dogajanja, sprememb, nestanovitnosti in prekinitev bo. Ta nočni pritisk vzemimo kot izziv in poiščimo primeren način, da se soočimo z vsem, kar nas čaka.

Napisano: Špela Plemelj

Astrološka analiza za sredo.

4 10 2017

Sreda 4. 10.

Še bo Luna v ribah in mi bomo še počasni in tokrat kar nezbrani, zmedeni in popolnoma neracionalni. Luna bo od jutranjih ur v praznem teku. S tem bodo energije znamenja rib bolj izpostavljene. Biti prisoten, miren in zbran v sedanjosti bo ena težjih nalog danes. Jutri se sestavi Polna Luna in to nas bo še dodatno metalo iz ravnotežja in harmonije. Svojo nemoč in obup bomo težje kontrolirali, zato bo bolj izpostavljena naša občutljivost in muhavost. Težko se bomo znašli v vsem tem kaosu in bomo sprejemali odločitve.

Zjutraj bomo deležni še več negotovosti in občutkov nepomembnosti. Strahovi bodo zapolnili naš jutranji čas in zaradi obilice skrbi ne bomo zmogli najti primernega načina odzivanja.

Napisala: Špela Plemelj.

Astrološka analiza za torek.

3 10 2017

Torek 3. 10.

Z Luno v ribah bo današnji torek resnično pisan, čustven, zanimiv pa tudi počasen. Znali bomo pokazati svojo nežnejšo plat, si vzeti čas tudi za nepomembne stvari, pokazati ljubezen, sočutje in razumevanje. Danes smo vsi samo ljudje, krvavi pod kožo in popolni v svojo nepopolnosti. Se pa počasi že približujemo Polni  Luni, kar bo marsikoga izmed nas vzmenirjalo. Bolj razdražljivi in nemirni bomo. Delali napake in težko prevzeli odgovornost zanje.

Kmalu popoldne, nsa bodo energije zopet opomnile, kako prijetno je, če si vzamemo čas samo zase in si dovolimo biti iskreni do sebe. Težje bomo sledili vsem obveznostim in v ospredju bo občutek, da nas preganja čas.

Zvečer se sestavi ena strastnejših povezav, ki bo spodbujala našo kreativnost. Trigon Venere in Plutona bo najmočneje pritisnil bike, tehtnice in škorpijone. Prav tako bo imel velik vpliv na vse odnose, sisteme vrednosti in vrednotenja. Pozitivno se povezujeta planeta bogastva, kar bo marsikomu prineslo večjo finančno korist. V odnosih bo izrazitejša strast, oziroma priznanje nekonvencionalnega partnerstva. To povezovanje nam nosi več odločnosti, več zavedanja  o svojih potrebah in nam ponuja možnost, da jih zadovoljimo. Na trenutke bomo zelo neizprosni pri doseganju tistega, kar si želimo. Vroče in razburljivo bo.

Napisala: Špela Plemelj

Astrološka analiza za petek.

29 9 2017

Petek 29. 9.

V petek bo čas za inventuro. Z Luno v doslednem, resnem in odgovornem kozorogu, bomo vzeli v obzir pretekli teden, celo mesec in se spopadli z vsemi nalogami, ki smo jih uspešno ali manj uspešno naredili. Brez obotavljanja bomo začeli z delom, pa naj bo kakršnokoli delo, in v svojem ritmu, ga bomo dokončali kot se spodobi. Danes drugih pomembnih vplivov ne bo. Dan bo klasično obarvan in nobenih posebnih odklonov ne bo. Dan je primeren za obisk gledališča ali opere, nečesa, kar nas odpelje v neko tradicionalno, celo konzervativno ozračje. Dnevna dinamika bo kljub vsemu bolj počasna.

Svoje energije bo prispevala tudi opozicija Venere in Neptuna, ki se sestavi v noči na soboto. To ležernost, naivnost, občutljivost in nezadovoljstvo bodo najmočneje zaznavali biki, tehtnice in ribe. Vsem nam pa kljub temu nosi več nezadovoljstva in neodločnosti. Nejasne in nestvarne želje bodo preplavljale naš dan. Česa si danes ne bi želeli? Težko bomo sprejemali stvarne odločitve in še težje bomo postavili svoje meje. To nakazuje veliko zavajanja in laganja v vseh odnosih, še posebno veliko obljub se lahko izjalovi v osebnih odnosih. Ne slepimo se kot otroci, ki jih premamijo najrazličnejše svetlikajoče se stvari v trgovinah. Zavedajmo se, da je danes velika možnost, da bomo nespametni ampak pri financah raje trikrat premislimo, če bi denar resnično porabili v ta namen.

Napisala: Špela Plemelj

 

 DOBRODOŠLI NA INFORMATIVNI DAN 29. 9. 2017, OB 17H  V ČRNUČE, NA DUNAJSKO 367.

Astrološka analiza za četrtek.

28 9 2017

Četrtek 28. 9.

Konec tedna bomo preživeli z Luno v resnem, zadržanem in hladnem kozorogu. Težje se bomo sprostili, saj nam bo dnevna dinamika kazala veliko dela, veliko opravil in zadolžitev. Danes bomo zmogli prenesti več kot sicer, saj ne bomo dajali velik poudarek čustvom. Zatopljeni v delo in obveznosti bomo usmerjeni v svojo pot. Tako bomo dajali občutek odmaknjenosti in nedosegljivosti.

Zjutraj ob pol sedmih se sestavi opozicija Jupitra in Urana, ki je premetavala naše misli in raztresala naše ideje kot veter semena. Tako so nam ostala tista zdrava, kvalitetna, ki nam bodo na dolgi rok prinesla več dobrega. Čas je, da se poslovimo od vseh nepotrebnih idej, celo vzorcev ter začnemo to pot na novo in bolj svobodno.

V popoldanskem času nas bo presenetilo neko bolj prijazno vzdušje, ki ga lahko izkoristimo tako, da pokažemo spoštovanje in pripravljenost pomagati. Dober pogovor ob skodelici kave, bo prav tako zelo konstruktiven.

Večer pa nam bo prinesel več umirjenosti in medsebojne naklonjenosti. Čeprav utrujeni in brez prave volje, bomo znali pokazati svoja čustva in se o njih tudi pogovoriti.

Napisala: Špela Plemelj

Astrološka analiza za sredo.

27. 9. 2017

Sreda 27. 9.

Še danes bo Luna v strelcu in mi z njo bolj velikopotezni, energični in družabni.  Pravzaprav bodo danes te energije znamenja strelce bolj prisotne in tudi izstopajoče. Zaznati bo pospešen tempo, kot bi se nam nekam mudilo in te pospešene energije nam znajo prinesti neprijetno vznemirjenost. Bolj direktni, nestrpni, netaktni in odrezavi bomo.

Na današnji tempo nas bo zjutraj opozoril že naš notranji otrok, ki ne bo znal in zmogel sporočiti vsega, kar nosi v sebi. Več nemira, nezbranosti in nereda lahko pričakujemo.

Danes bomo delovali bolj z razumom in mislimi. Dispozitor Lune, Jupiter, se neharmonično povezuje z Uranom in ta par jutri zjutraj doseže tudi svoj epilog. Dan bo neprijetno napet in razburljiv. Ta vpliv smo lahko zaznavali po malem že nekaj časa, predvsem strelci, vodnarji in ribe. To nakazuje neko napeto in nevzdržno hitenje ter primerjanje svojih predvsem intelektualnih sposobnosti in IQ-ja. Vseeno bo spodbujeno naše ˝trezno˝ razmišljanje in nagnenje k iskanju novih rešitev ali načinov. Ta napetost, ki jo prinaša bo vplivala na naše dosedanje, utečeno in ustaljeno življenjsko prakso. Nekaj lahko korenito spremenimo sami od sebe, ker ne bomo več prenašali dosedanjega delovanja, ali pa nas bodo v to prisilile zunanje okoliščine. Novi vzorci se bodo skozi čas pokazali kot zelo dobrodošli in spodbudni. To kaže na tisto sliko, ko trmasto vlečemo nase premajhno obleko in nikakor ne priznamo, da nam ni prav. Ko bomo to spoznali, si bomo lahko privoščili drugo, boljšo.

Na koncu dneva bo Luna prestopila v kozoroga. To bo prineslo neko streznitev, nek hlad in postanek. Zavedali se bomo, da imamo še veliko dela in obveznosti, ki jih je treba narediti. Tako počasi, brez zunanjih motenj, si lahko naredimo dober in premišljen načrt, za naprej.

Napisala Špela Plemelj.

 

INFORMATIVNI DAN NAŠE ŠOLE JE V PETEK 29. 9. 2017 V LJUBLJANI. LEPO VABLJENI!

 

Astrološka analiza za torek.

26 9 2017

Torek 26. 9.

Tudi v torek bo Luna v strelcu in po jutranjem konfliktu, ko bomo bolj napeti , celo napadalni ter neobzirni, bo Luna cel dan brez pomembnejših povezav. Danes izkoristimo te energije elana, optimizma, pozitivne naravnanosti, vedoželjnosti in si naredimo dan, ki bo razburljiv in koristen hkrati. V nas bo želja po odkrivanju novih stvari, po napredovanju in premagovanju ovir. Kar neustrašni in neustavljivi bomo. ˝Od viška ne boli glava.˝ Morda pa. Presodite sami.

Napisala Špela Plemelj