Mrki v avgustu 2017.

lunin mrk
Astrološko mrki, pa če so vidni na določenem delu sveta ali ne, delujejo kot pomembni mejniki, nosilci sprememb. V času pred mrki in med dvema mrkoma je pomembno, da se zavestno posvetimo čiščenju, tako čiščenju doma, pisarne, telesa, kot tudi toliko bolj mentalnemu čiščenju. Pomembno je, da se naravnamo v čutenje pripravljenosti za spremembe, ki prihajajo. Spremembe prihajajo nekomu na enem, drugemu na drugem področju, odvisno od tega kje in s čim se povezujejo v rojstni karti posameznika. Torej avgust bo tokrat ta mesec, ko bo res pomembno, da si vzamemo več časa zase, za naše odnose in premislimo, kaj ima prostor v našem svetu in kaj ne. In si dovolimo, da mrk to odnese. Mrki odnašajo stvari, da prinesli nove, astrologi se jih nekoliko bojimo, ker je v človeški naravi bati se sprememb, toda v temelju, nas mrki s svojimi spremembami samo vodijo v življenju na pot, ki nam je namenjena, ki je za nas pomembna. V kolikor se branimo, potem je vse skupaj zelo neprijetno.

DELNI LUNIN MRK 7. AVGUSTA
Lunin mrk, ki se bo dovršil 7. Avgusta, kot vsak Lunin mrk sproži veliko energije, ki nosi spremembe, hoče manifestacijo. Nekaj kar se je pripravljalo veliko časa se dovrši, pokaže, izrazi, manifestira. A je to pozitivno ali negativno, je v temelju odvisno od rojstne karte vsakega posameznika, na kaj v njegovi karti pritisne, kaj spodbudi, kar izpostavi. Ne le pri posameznih ljudeh, drugi pri različnih državah, se v odnosu z rojstno karto države, pokaže kateri del bo izpostavljen. Način kako se izpostavi, način kako se manifestira, pa je nakazan skozi samo karto mrka. Luna je v znamenju vodarja, ki je znak napredka, inovacij, sprememb, prebliskov in povezovanja, negativna stran znamenja pa je nemir, drugačnost, nepričakovane šokantne spremembe in podobno. Vsekakor govori o tem, da pridejo spremembe kot strela iz jasnega, nepričakovano, hitro, silovito. Opozicija z Marsom vse to samo še dodatno potrjuje, ja spremembe bodo hitre, nepričakovane, veliko bo strasti, jeze ali drugih ognjenih čustev, ki bodo te spremembe spremljale. Ker se Luna pozitivno povezuje z Jupitrom je mnogo več verjetnosti, da bodo spremembe pozitivne, kot negativne. Jupiter po navadi nosi razvoj, širitev in napredek. Toda kot sem že rekla, vsak od nas, glede na svojo karto, mrk doživlja po svoje. V vsakem primeru pa bo čas okrog delnega Luninega mrka veliko bolj intenziven, hiter, napet in entuziastičen, kot so drugi dnevi. Marsikdo dan dva pred mrkom ne bo mogel spati in bo zaradi viška energije nemiren. Psihično bolj občutljivi bodo v teh dneh težje nadzirali svoje reakcije.

Vpliv Luninega mrka na Slovenijo.

V kolikor pogledamo vpliv delnega Luninega mrka na Slovenijo, nam prvo skoči v oči dejstvo, da se bo mrk dovršil v drugi hiši, v opoziciji s planeti v osmi in v kvadratu s Plutonom v deseti hiši. Slovenci imamo zanimiv stelij v osmi hiši v znamenju leva, v tem steliju so Jupiter, Venera in Mars to govori o velikih apetitih po velikem in bogatem življenju nekaterih Slovencev in o denarju, ki se v Slovenijo steka iz tujine. Omenjen stelij ima kvadrat Plutona, ki je v deseti hiši v škorpijonu, kar samo še povečuje slo po materialni veličini nekaterih in pripravljenost iti na temno stran, se boriti za premoč in sorodno. Nekaj v novi slovenski duši, ki je rojena z novo državo ima nezadržne apetite in je za velik finančni uspeh, razkošje in prestiž, pripravljena narediti marsikaj. Bitka za premoč, ki je delno povezana tudi s tem kdo je na oblasti, bo očitno izjemno izpostavljena. Ker se v juliju dogodi tudi tranzitni kvadrat Jupitra in Plutona, je očitno ta slovenska tema v tem času zopet vidna in se je ne bo dalo spregledati. Lunin mrk pomeni, da pride na plano nekaj, kar je bilo pred tem skrito, oziroma, da se dovršijo posledice preteklega delovanja, tako lahko finančno področje Slovenije doživi neko razkritje. Nekaj kar ni bilo videti glede našega finančnega področja, ni moč več skriti. Tranzitni Jupiter se iz devete hiše tujine, na srečo poveže harmonično tako z našo Luno, kot s konjunkcijo Venere in Marsa v osmi hiši, ter obljublja prilive iz tujine, ter dobro ime, ali uspehe v tujini, ali v odnosih s tujimi državami. Ker sta Venera in Mars vezana tudi na peto hišo umetnikov in športnikov smo lahko prepoznavni v svetu tudi zaradi njihovih uspehov. Težave s sodstvom in visokim izobraževanjem se v tem obdobju na nek način uredijo.

V DELNI LUNIN MRK JE VKODIRAN KVADRAT JUPITRA IN PLUTONA
Kvadrat Jupitra in Plutona, katerega vpliv smo čutili že v juliju, bo s svojo eksaktnostjo v času Luninega mrka svoj vpliv poglobil in podaljšal. Ta kvadrat lahko nosi večje spremembe v vrednosti nafte in dolarja, in pa kake druge hitre in nepričakovane spremembe na finančnem področju, v vrednosti delnic in sorodno. Čeprav nosi neke vrste finančni šok, po drugi strani, zaradi podpore dispozitorja, bo marsikdo v tem času veliko zaslužil zaradi določenih sprememb, padcev vrednosti delnic ali pa tudi zaradi vojn. Jupiter je morala, pravo in visoko izobraževanje, Plutonov kvadrat vsa ta tri področja rine v krizo, toda preko krize v večji red. Na zasebnem področju njuna povezava nosi krizo upanja in pritiske povezane s finančnim področjem. Potrebno je ohraniti vero, se preriniti skozi, nekaj spremeniti in vztrajati pri svojih finančnih ciljih.

V LUNIN MRK VKODIRANA OPOZICIA MERKURJA IN NEPTUNA
Čeprav aspekt ni eksakten v trenutku mrka, ga bom vseeno izpostavila, saj pridobiva na moči in bo marsikdo čutil njegov vpliv. Merkur v devici je zelo bister Merkur, tak ki vidi vsak najmanjši detaljček, ki razume vse in si vse zapomni, v opoziciji je z Neptunom v ribah, ki je izjemno intuitiven, eteričen, poduhovljen. Toda bistrost Merkurja v opoziciji na Neptuna nam lahko da tako pretanjeno laž, da je nihče ne zna prepoznati kot tako. Po drugi strani pa omenjena opozicija nakazuje, da so v tem času možne napačne odločitve, razdvojenost med analitičnim delom nas v odnosu s čustvi in intuicijo.

POPOLNI SONČNI MRK 21. AVGUSTA 2017
Za razliko od Luninega mrka, ki govori o tem, da posledice preteklosti prinesejo rezultate, Sončni mrk sporoča, da se nekaj zaključuje, da bi se nekaj drugega začelo. Nosi konec starega za nov začetek. Sončni mrk je na koncu leva blizu kraljevske zvezde Regulus in v eksaktnem trigonu na Urana v ovnu, kar obljublja nekaj novega, zanimivega, prinaša neko novo tehnologijo, najverjetneje povezano s prevoznimi sredstvi (avtomobili, letalstvo in vlaki), ali kako novo robotiko, nekaj kar do sedaj ni bilo aktualno lahko po tem mrku postopoma pride v našo zavest, ne le za izjeme, ampak za širše okolje.

LOTOS VKODIRAN V SONČEV MRK
Sončni mrk ima v sebi eksakten lotos. Vsak aspekt ali konfiguracija ujeta v mrk, deluje močneje in dlje. Aspektna konfiguracija lotos je pozitivne narave, saj obljublja, da se nek talent lahko konkretno izrazi. Vrh lotosa je Jupiter v tehtnici, kar prinaša srečo v odnose, je povezan tudi s pravom in pravico na sploh, podpirata ga Mars iz leva in Saturn iz strelca, kar lahko prevedemo, da se z neko dinamiko, akcijo (ognjena znamenja), ki je dokaj naporna, lahko tudi fizično naporna saj Mars je telo, Saturn je delo, Mars je akcija, Saturn je breme, torej z neko obremenilno akcijo, ki zahteva potrpežljivost, energijo in delo se dogodijo pozitivne spremembe na področju odnosov, prava in pa tudi na področju arhitekture, saj je trigon Marsa in Saturna vezan na gradbeništvo, tehtnica v kateri je Jupiter pa na arhitekturo, lepoto bivanja.
Lotos prinaša novosti in pozitivne obrate na področje odnosov, visokega šolstva, prava in posredno tudi na področje arhitekture. Za te pozitivne obrate pa je potrebno veliko fizičnega napora, dela, truda in pa zaupanja v svojo vizijo.

Vpliv sončevega mrka na Slovenijo.
Karta popolnega sončnega mrka za Ljubljano izpostavi Neptunovo opozicijo z retrogradnim Merkurjem, oba sta v svojem znamenju in močna, tako bo disharmonija med logiko in intuicijo, predvsem pa so možne napačne odločitve, napake in pa neka laž pride na plano.
Sončni mrk pade v karti Slovenije v osmo hišo, s tem nosi spremembe na finančno področje, predvsem povezano z bankami, krediti, zavarovalnicami in pa tujim kapitalom. Njegova pozitivna povezanost na MC in na ASC naznanja, da bo prej prišlo do pritoka denarja, kot pa odhodka le tega. Torej iz nekih tujin virov Slovenija pridobi finance, ki jih nujno potrebuje.
Tu lahko omenim še to, da je v času mrka tranzitni Uran na IC-ju naše države, kar pomeni, da nas čakajo intenzivne in korenite sisteme v jedru. Najverjetneje se bodo vršile te spremembe na področju nepremičninskih zadev, kmetijstva in naravnih virov, tako vode, kot gozda in sorodno. Uran na IC ju lahko prinaša tudi kak milejši potres, ali bolj vetrovno vreme.
Zadnjih nekaj let, ko je Uran potoval po tretji hiši Slovenije je bilo največ sprememb glede cest. Po novem prihaja daljše obdobje sprememb na področju kmetijstva, nepremičninskih zadev in pa naravnih virov države.
Kotni Uran pa sproža tudi natalno zgodbo našega Urana. Naš Uran je vladar druge v prvi v kozorogu, finance vlagamo v konkretne spremembe gospodarstva, v konjunkciji z Neptunom to nosi zmedo in nejasnosti, ali pa samo velike ideale na tem področju, ter opozicijo z Merkurjem v sedmi hiši, kar naznanja, da nam pri tem početju motijo predstave drugih držav in mešanje tujine v naše posle.
Traniztni Pluton na Severnem vozlu rojstne karte Slovenije naznanja, da nas vsa ta kriza vedno bolj vodi v neko samostojnost, načrtno postavljanje samih zase in v učinkovito držo, ki na novo pomaga graditi naše gospodarstvo.

Junija 2017 objavljeno v Slovenskih novicah, napisala Mihaela Malečkar.