Mihaelin nasvet dneva za torek.

moj muci

Jutro je, jaz še vedno nisem v svoji koži, prehlajena, prepotena in utrujena, poslušam svojega mucka, ki nezadovoljno mjavka, ker bi šel ven, toda ko mu odprem balkonska vrata ugotovi, da je zunaj deževno in noče ven. Kot za stavo ta protokol ponavlja, saj kar ne more verjeti, da ne more ven. Njegova želja iti ven je neomajana, toda dejstvo, da je zunaj dež je tudi neizpodbitno.

Današnji dan bo za nas nekaj podobnega, kot je jutro za mojega mačka. Po eni strani je torek Marsov dan in nas bo vse gnalo v akcijo, borbo, dinamiko, Luna, Merkur in Uran so v ovnu, tako bo ta energija še toliko močnejša, rabili bomo, da se nekaj zgodi, da se nekaj naredi, toda ker smo tik pred mlajem, nam vrata v novi svet še niso odprta, nam življenje na vsakem koraku pravi počakaj.

Moj Piki je bil moja budilka od tretje ure dalje, njegovo nezadovoljstvo se je skorajda prelilo name, pa sem se vsakič znova spomnila na svoje Učitelje in ga jemala kot trening potrpežljivosti. Toda ker zaradi praskanja in mjavkanja in pogostega nočnega vstajanja nisem mogla spati, so se mi v mislih sestavljali stavki za članek, ki je dva tedna nazaj ostal nedokončan, tako je moj um ustvarjal v polsnu.

Hočem vam povedati, da bo danes življenje velikokrat hotelo ustvariti nemir, da se bomo pogosto znašli med ljudmi, ki bodo nekaj hoteli, pa še sami ne bodo točno vedeli kaj, in se bo od nas zahtevalo veliko potrpežljivosti in trdnosti. Kajti v kolikor ne bomo uvideli njihove frustracije, kot nekaj v kar so se ujeli, se v nas lahko rodi napetost in jeza, če jo uvidimo, se bo v nas rodilo sočutje.  Kolikor se rodi napetost, bomo odnose samo še poslabšali, če se rodi sočutje, bomo našli boljše, predvsem mirnejše pristope.

Drugi del zgodbe pa je, da sta na nebu izjemno blizu Merkur in Uran, ki se bosta v prihodnje, kar dvakrat srečala v konjunkcijo,  danes zvečer pa ju spodbuja Luna, in nam bo ta tišina pred mlajem in izjemen intelektualni zagon dvojice, ki sem jo omenila spodbujala ustvarjalnost, in bila moč za intelektualno delo, ter nas navdihovala z zanimivimi idejami. Že mogoče, da se obračanje Merkurja doživlja kaotično, vendar če si dovolimo odmakniti od vseh moram v katere smo se ujeli, se bo iz nas kot slap spustila ustvarjalna mentalna sila. Zopet je vse odvisno od nas, katero pot za izrabo omenjene energije bomo izbrali.

V nedeljo sem dobila nekaj klicev, in nekaj sporočil ljudi, ki so me veselo pozdravljali nazaj v dnevnih vplivih. Zato sedaj kljub slabemu počutju delim z vami tako svoje znanje, kot svoje izkustvo, predvsem pa svojo človeškost, ki velikokrat kljub vsemu teoretičnemu vedenju še vedno deluje po principu avtopilota,  prevelike obrambe in kljub ogromnem srcu in dobrim namenom z ritjo ruši to, kar z rokami gradi. Za mano so leta gradnje, leta 12 urnih  delavnikov, po sedem dni na teden, neverjetnega premagovanja same sebe, da bi zgradila nekaj veličastnega, ki ko sedaj pogledam vidim samo, da se je zapeljalo stran od mojih idealov in želja. Nisem obupala, borila se bom in iskala nove poti in se učila iz starih napak.

Toda danes zjutraj mi je uspelo ne se jeziti na mucka, vstati pravočasno, da delim  z vami svoj pogled na dan in dokončati članek, ki mi res veliko pomeni. Upam, da tudi vi primete hektično energijo in iz nje naredite največ kot lahko.

Mihaela Malečkar