Merkurjev obrat v devici.

ThinkingYourOwnThoughts

Ko  nastopi čas, ko se je treba ustaviti, se Merkurju rado zgodi, da postane bolj raztresen in zmeden. Vse je bilo že splanirano in vse je teklo lepo po dogovoru, sedaj pa moramo kar nekaj čakati, pravi Špela Plemelj.

Merkur v devici sploh ni slab. Prav nasprotno. Tu se izjemno dobro počuti, je vladar v svojem kraljestvu, se ima fino in lahko se izraža na vseh področjih, kjer mu ustreza. Je dober retorik, kritik, analitik, sogovornik, pa tudi v praksi se dobro znajde. Ko pa nastopi čas, ko se je treba ustaviti, pa se Merkurju rado zgodi, da postane bolj raztresen in zmeden. Vse je bilo že splanirano in vse je teklo lepo po dogovoru, sedaj pa moramo kar nekaj čakati. Zakaj?!? Ker znamenje device hitro lahko postane preveč kritično in nejevoljno, se ob takih trenutkih tudi Merkur ne znajde najbolje. Tako na plano pridejo tiste manj prijetne strani. Zaradi prevelike zmede postane bolj nemiren in tudi zadirčen. Težje ostane zbran in skoncentriran. Ob takih priložnostih nima stika z realnostjo in sam s sabo, zato se rado zgodi, da stvari uhajajo iz rok in težko drži kontrolo. ˝Sestanki? Kdaj že? Ne bo šlo? Čisto sem zaseden.˝ Vseeno bomo našli čas za stare znance in prijatelje, ki jim ˝kavo˝ obljubljamo že kar preveč časa.

Če je v tem obdobju, ko bo Merkur retrograden, od 1. do 22. septembra, več težav s kratkoročnim spominom, pa prevlada dolgoročni spomin. Vse stare obljube in dolgovi bodo prej urejeni in rešeni v tem času. Več bo časa za razmišljanje, za bolj poglobljeno razmišlanje in tudi spominjanje stvari za nazaj. Obrat nazaj je obrat vase. To bo obdobje, ko se lahko bolj poglobimo vase in spoznamo sebe oziroma prepoznamo svoje dobre in slabe strani. Še posebno, ker bo v tem obratu kar nekaj časa prijateljeval z Jupitrom, je potencial za temeljito duhovno rast in povezovanje. Retrograden Merkur je zaradi obrata vase toliko bolj naklonjen vsem meditativnim tehnikam in duhovnim praksam. Jupiter pa je že sam po sebi duhoven in versko ter moralno podkovan. V tem obdobju bodo obiski pri vseh psihoterapevtih in podobnih terapevtih, ki izvajajo terapije za osebni razvoj, bolj bogato obrodili.

Ne usmerjajmo svoje pozornosti toliko na ven. Zato se tudi odsvetuje novih začetkov, nakupov, partnerstev, sporazumov… V takih primerih lahko pričakujemo več težav in zapletov. Tisti, ki že tako živite z retrogradnim Merkurjem, večjih težav ne boste zaznali. Bomo pa tako več časa lahko uživali Merkurja v devici, ki nam bo znal marsikaj razjasniti.

Tekst napisala Špela Plemelj.